Ιερά Πανήγυρις της Γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας «Γοργοεπηκόου» Ψαχνών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ιερά Πανήγυρις της Γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας «Γοργοεπηκόου» Ψαχνών

Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος: Δεν Υπάρχει πιο Όμορφος Δρόμος για να Συναντήσουμε την Παναγία και τον Χριστό από την Προσευχή


Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η ιερά Πανήγυρις της γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας «Γοργοεπηκόου» Ψαχνών, με αφορμή την θαυματουργή εύρεση της εφεστίου Ιεράς Εικόνος Αυτής, η οποία συνέβη το 1964, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, των Ιεροκηρύκων Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα και Ιωάννου Καραμούζη-Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη και πολλών ευσεβών προσκυνητών, οι οποίοι με πολλή αγάπη συμπαρίστανται στο μικρό αυτό Μοναστήρι της Παναγίας μας, αφού η αγάπη και τα αισθήματα της φιλοξενίας της Γερόντισσας Χριστοδούλης, είναι πάντοτε έκδηλα προς όλους.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε αρχικά στην θαυμαστή επίσκεψη της Παναγιάς πριν από 58 έτη, δηλαδή την εύρεση του θαυματουργού εικονίσματός Της, το οποίο στην συνέχεια έγινε η εφέστιος εικόνα της μικρής Μονής, που κτίσθηκε στον τόπο της ευρέσεως. Ενώ επαινώντας την πληθωρική παρουσία των πιστών τους προέτρεψε να συνεχίσουν να βαδίζουν τον δρόμο της ασφαλούς και άρρηκτης σχέσης τους με τον Χριστό και την Παναγία, διά της προσευχής, όπως περιγράφεται στην σημερινή ευαγγελική περικοπή της Σαμαρείτιδος (Ιωάν. 4, 5-42), την οποία ανέπτυξε ερμηνευτικά αμέσως μετά.

Μετά την απόλυση της Πανηγύρεως όλοι οι προσκυνητές απήλαυσαν το καθιερωμένο αρχοντικό κέρασμα της Ι. Μονής.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages