Πανηγύρισε μετά την Αναστύλωση του το Πυρόπληκτο Ι. Εξωκλήσιο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κερασιάς - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πανηγύρισε μετά την Αναστύλωση του το Πυρόπληκτο Ι. Εξωκλήσιο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κερασιάς

Στην πυρόπληκτη Ενορία της Κερασιάς Β. Ευβοίας εορτάστηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση και με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, η εορτή των Αγίων Ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο Εξωκκλήσιο, που ήταν και είναι "νησίδα σωτηρίας και ελπίδας" στον ορεινό όγκο της Αρχιερατικής Περιφέρειας Νηλέως για τους ευλαβείς κατοίκους της πολύπαθης από τις πρόσφατες πυρκαγιές  Β. Ευβοίας.

Το Ιερό Εξωκκλήσιο, κτισμένο αρχικά το 1887,  είχε σχεδόν καταστραφεί από την πύρινη λαίλαπα του παρελθόντος Αυγούστου, ενώ άμεσα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και την γενναιοδωρία πολλών Χριστιανών  από κάθε μέρος της Πατρίδας μας αλλά και του εξωτερικού.
Την 21η Μαΐου ε.ε., τελέσθηκαν με πολύ συγκίνηση η πρώτη, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμή των Ισαποστόλων Αγίων, προεξάρχοντος των ιερών ακολουθιών του  Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα, με συλλειτουργό τον οικείο Εφημέριο π. Ευάγγελο Αποστόλου

Με το πέρας της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας δόθηκαν σε όλους αναμνηστικές ευλογίες  και "πανηγυριώτικο φαγητό" θυμίζοντας την ενότητα που θα πρέπει να έχουν οι Χριστιανοί τόσο στις δυσκολίες όσο και στις χαρές του βίου τους, ενώ στους απογόνους της οικογενείας Κομποθανάση, των κτητόρων του Ι. Εξωκκλησίου, οι οποίοι πρωτοστάτησαν για την ανοικοδόμησή του, δωρίθηκε από τον π. Δαμασκηνό ιερά εικόνα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, προς ευλογία και ανάμνηση των προσφορών και προσπαθειών τους.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages