Inspiracoes Urbanas: Η Ελληνίδα του fado, Καλλιρόη Ραουζαίου, για μία μοναδική βραδιά στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Inspiracoes Urbanas: Η Ελληνίδα του fado, Καλλιρόη Ραουζαίου, για μία μοναδική βραδιά στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Inspirações Urbanas
Η Ελληνίδα του fado, Καλλιρόη Ραουζαίου,
για μία μοναδική βραδιά στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Τετάρτη 6 Απριλίου στις 21.00

Για μία μοναδική βραδιά, την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 21.00, το Τρένο στο Ρουφ μετατρέπεται σε casa de fado! 
Η Ελληνίδα του fado Καλλιρόη Ραουζαίου και δημιουργός του Fado rebetiko Project, ταξιδεύει από τη Γαλλία και επιβιβάζεται στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express για να μας ταξιδέψει στο «saudade» δηλαδή σε έναν βαθιά συναισθηματικό κόσμο όπου συνυπάρχουν η προσμονή, η νοσταλγία, ο πόνος, η λύπη, η χαρά, η ευτυχία και η αγάπη. 
Η τραγουδίστρια, πιανίστα και συνθέτης Καλλιρόη Ραουζαίου έχει παίξει με το κουαρτέτο της σε φεστιβάλ και θέατρα σε όλη τη Γαλλία, έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, έχει βραβευτεί στο Musiques d' Ici et d' Ailleurs και έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους με συνθέσεις και διασκευές φάδος και ρεμπέτικων τραγουδιών.

Με τη συνοδεία ενός μουσικού, τραγουδά και παίζει στο πιάνο πρωτότυπες συνθέσεις από τον τελευταίο της δίσκο και διασκευές των blues της Πορτογαλίας. 

Η Καλλιρρόη Ραουζαίου είναι τραγουδίστρια, μουσικός και συνθέτης, ζει και εργάζεται στη Γαλλία. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, σπούδασε πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο, σπούδασε μουσικολογία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και υποκριτική στο Θέατρο Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Από νεαρή ηλικία, παράλληλα με τις σπουδές της καθιερώνεται ως τραγουδίστρια - πιανίστρια με ευρύ και εκλεκτό ρεπερτόριο. Στην Κέρκυρα συνεργάστηκε με το Θέατρο του Ιονίου, το Σύνολο Ελεύθερου Αυτοσχεδιασμού, το Ωδείο Κέρκυρας, την Κερκυραϊκή Σκηνή καθώς και το Σύνολο Jazz του Πανεπιστημίου με το οποίο παρουσίασε την διπλωματική της συναυλία, το Γαλλικό Τραγούδι του Μεσοπολέμου. Στην Αθήνα συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες και έχει τραγουδήσει στο Μέγαρο Μουσικής (χορωδία της ΕΡΤ), Τσάι στη Σαχάρα, το Εθνικό Ωδείο, Γαλλικό Ινστιτούτο, Το μικρό Παρίσι των Αθηνών, Άλικο και πολλά άλλα. Η γνωριμία της με τον πλωτό θίασο La Nef des Fous σηματοδότησε την αλλαγή ζωής και την εγκατάσταση της στη Νότια Γαλλία. Για τέσσερα συνεχή χρόνια έγραψε τη μουσική και έπαιξε για τις παραστάσεις του πολυμελούς burlesque πλοίου - θεάτρου L’ Eloge de la Folie d' Erasmus, Sindbad le Marin, Cabarets des Fous κ.α Εμπνευσμένη από την πολύ - πολιτισμική Μασσαλία μαθαίνει να τραγουδάει φάδος, δημιουργεί το Fado Rebetiko Project για να ερμηνεύσει το Μπλουζ της Μεσογείου. Με το κουαρτέτο της έχει παίξει σε φεστιβάλ και θέατρα σε όλη τη Γαλλία, έχει βραβευτεί στο Musiques d' Ici et d' Ailleurs, έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους με συνθέσεις και διασκευές φάδος και ρεμπέτικων τραγουδιών. Στη Γαλλία έχει συνεργαστεί ως τραγουδίστρια, πιανίστρια και συνθέτης με σημαντικούς καλλιτέχνες και σύνολα: το κουιντέτο Les Dames de la Joliette, την ομάδα χορού AnouSkan, τον μεταφραστή Michel Volokovitch, την Maison du Chant, την Compagnie Rassegna, το Théàtre des Calanques, Fred Pichot, Cédrick Bec κ.ά. Η πιο πρόσφατη συνθετική της δουλειά, ο δίσκος Topographia με το ηχοποιητικό τζαζ Zoppa, το οποίο δημιούργησε με την ισπανίδα μουσικό Sylvie Paz, θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022 από την Socadisc.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στις 21.00
Γενική Είσοδος 12€
προαιρετικά: κρασί  4€  / ποτό 7€  / φαγητό από 5€
Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:
- Ηλεκτρονικά στο 
https://www.viva.gr/tickets/music/alliroi-aouzeou-nspiracoes-rbanas/
- Τηλεφωνικά στο 11876 (viva)
- Φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876)

Σημ. Τα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ λειτουργούν ως covidfree χώροι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Τηλ. 6937604988 & 210 5298922 & καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 18.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας  (λεωφορεία 813, 026)
Δωρεάν Parking

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre 
https://twitter.com/ToTrenoStoRouf
https://instagram.com/ToTrenostoRouf
Προβολή – επικοινωνία ArtsPR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages