Ο Θ. Ζεμπίλης ζητά από τον Μ. Βορίδη την μείωση των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Θ. Ζεμπίλης ζητά από τον Μ. Βορίδη την μείωση των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων.

Σε συνεννόηση με το Σωματείο Κυλικείων Σχολείων Εύβοιας, ο Θανάσης Ζεμπίλης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, με την οποία ζητάει να ικανοποιηθεί το αίτημα του Σωματείου για απαλλαγή του μισθώματος έως 40% και για το σχολικό έτος 2021-2022, όπως ακριβώς έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρει τα εξής στην επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών:
 
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,  

Ένας από τους κλάδους που επλήγη σημαντικά από την κρίση της πανδημίας covid-19 είναι οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων. Τις σχολικές χρονιές 2019 – 2020 και 2020 – 2021, λόγω της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων, κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του σχολικού έτους, τα σχολικά κυλικεία αντιμετώπισαν ραγδαία μείωση των εσόδων τους. Τη φετινή σχολική χρονιά (2021 – 2022), παρά το γεγονός ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, τα έσοδα απέχουν πολύ από το να επανέλθουν στα φυσιολογικά (προ κορωνοϊού εποχή) επίπεδα. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης.
  
Ο εν λόγω επαγγελματικός κλάδος, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει συσσωρευμένες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και δήμους, υποχρεώσεις στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω της μείωσης του τζίρου. Προκειμένου, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες ανάγκες και στην ταυτόχρονη μείωση των εσόδων χρειάζονται την στήριξη της Πολιτείας.  

Σύμφωνα με το Επαγγελματικό τους Σωματείο, ένα ικανοποιητικό μέτρο στήριξης θα ήταν η απαλλαγή τους από την υποχρέωση τους να καταβάλλουν το 40% του μισθώματος και για το σχολικό έτος 2021 – 2022, όπως ακριβώς έγινε και για το έτος 2020 – 2021.  
   
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, παρακαλώ όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο το προαναφερόμενο μέτρο στήριξης να εφαρμοστεί και την φετινή σχολική χρονιά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages