Εργασίες άρσης προσχώσεων - καθαρισμού ρεμάτων & προσωρινής αντιπλημμυρικής προστασίας στη βόρεια Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εργασίες άρσης προσχώσεων - καθαρισμού ρεμάτων & προσωρινής αντιπλημμυρικής προστασίας στη βόρεια Εύβοια

Μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021

Μετά την πυρκαγιά που έλαβε χώρα από τις 3 Αυγούστου του 2021 και έπληξε την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και ειδικότερα τους  Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας & Ιστιαίας – Αιδηψού με αποτέλεσμα την καταστροφή άνω των 500.000 στρεμμάτων πευκοδασους, οι ανωτέρω Δήμοι κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας δυνάμει των υπ’ αρ. 7076/3-8-2021 (ΑΔΑ: Ψ23Μ46ΜΤΛΒ-ΔΙΜ),  13374/5-8-2021 (ΑΔΑ: ΡΥΟΒ46ΜΤΛΒ-19Λ) & 7248/6-8-20520 (ΑΔΑ: ΩΑ7Μ46ΜΤΛΒ-ΘΒΣ) αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από σχετικό αίτημα των πληγέντων Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς και δεδομένου ότι πλησιάζουμε στην έναρξη της Φθινοπωρινής περιόδου, η Π.Ε. Εύβοιας έχει ξεκινήσει ένα πρώτο κύκλο εργασιών για την άρση προσχώσεων και τον καθαρισμό των ρεμάτων και ποταμών στους ανωτέρω Δήμους και την προσωρινή αντιπλημμυρική προστασία των πληγέντων περιοχών, καθ’ υπόδειξη και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής. 
Οι εν λόγω εργασίες, με μίσθωση κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού, ξεκίνησαν από τις 24-8-2021. Σημειώνεται ότι, τα τελευταία έτη η Π.Ε. Εύβοιας έχει υλοποιήσει πλήθος εργασιών καθαρισμού & αντιπλημμυρικής προστασίας μέσω εργολαβιών ή προληπτικών καθαρισμών ρεμάτων σε όλο το Ν. Εύβοιας, με αποτέλεσμα των περιορισμό των αναγκών στην παρούσα φάση.
Συγκεντρωτικά προβλέπεται η εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών σε 19 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας & σε 12 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, με διάθεση άνω των 50 μηχανημάτων έργου. 
Οι εν λόγω εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη!

Φωτο 1: Καθαρισμός Νηλέα στο ύψος των Κεχριών

 
Φωτο 2: Καθαρισμός ρέματος στις Ροβιές
 

Φωτο 3: Καθαρισμός ρέματος στη Φαράκλα

 
Φωτο 4: Καθαρισμός ρέματος στο Ασμήνι


Φωτο 5: Καθαρισμός ρέματος Ξηριά στην Ιστιαία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages