Ποιμαντική Επίσκεψη του Μητροπολίτου Χαλκίδος στην Αλόννησο των Βορείων Σποράδων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ποιμαντική Επίσκεψη του Μητροπολίτου Χαλκίδος στην Αλόννησο των Βορείων Σποράδων

Το απομακρυσμένο από το κέντρο λογικό ποίμνιο της πανέμορφης Αλοννήσου των Βορείων Σποράδων επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, από την Παρασκευή 30 Ιουλίου έως και την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και ο π. Νικόδημος εξομολόγησαν πολλούς χριστιανούς της Ενορίας και παρεπιδήμους, οι οποίοι θέλησαν να προσέλθουν στο ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

Το πρωί της Κυριακής 1 Αυγούστου, ημέρα εορτής της προόδου του τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και μετά την τελετή της προόδου του Σταυρού, κατά το Ιεροσολυμιτικό τυπικό, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου και Λουκά Σταμέλου-Εφημερίου της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην ενδιάτακτη ευαγγελική περικοπή (Ματθ. 9, 1-8) και στο νόημα της εορτής της προόδου του τιμίου Σταυρού, ενώ πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τον π. Λουκά, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καθώς και τους συμμετέχοντες στην Θεία Λειτουργία πιστούς, μεταξύ των οποίων και Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης για τον σεβασμό, την αγάπη και την φιλόξενη διάθεση που πάντα επιδεικνύουν στον Επίσκοπό τους.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλε ο Αγιογράφος κ. Δημήτριος Βερνέζος από το Νέο Προκόπι της Ευβοίας, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και οι πατέρες τέλεσαν τις Ακολουθίες του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού κανόνος της Θεοτόκου, στις οποίες ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έψαλε εκ του ιερού Αναλογίου, ενώ προσήλθαν πολλοί ευσεβείς πιστοί να προσευχηθούν στην Παναγία μας, με την ευκαιρία της έναρξης των κατανυκτικών ιερών Ακολουθιών του Δεκαπενταυγούστου.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages