Σίμος Κεδίκογλου: «Προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού η κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού η κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας»

Τον  Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό  Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, τον  Αναπληρωτή  Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.  Στέλιο Πέτσα  και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψή τους στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και αναγνώριση του αγώνα που δίνει όλο το προσωπικό να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών ειδικά εν μέσω πανδημίας.  
Μετά την ξενάγηση σε όλους χώρους της νέας μονάδας του Νοσοκομείου Χαλκίδας και στο εμβολιαστικό κέντρο, έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τη λειτουργία όλων των Δομών Υγείας που λειτουργούν στη Χαλκίδα, στην Κάρυστο, στην Κύμη και στη Σκύρο, όπου δημιουργείται Παιδιατρική Κλινική, καθώς πρώτη φορά στα χρονικά η Σκύρος αποκτά παιδίατρο, ενώ συγκεκριμένη αναφορά έγινε στη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, που είναι- όπως ειπώθηκε-  η πρώτη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που θα λειτουργεί σε Μονάδα Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και παράλληλα προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός προέτρεψε να εντείνουν τις  προσπάθειες να αλλάξουν με την πειθώ τις εστίες καχυποψίας που εξακολουθούν να υπάρχουν.
Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι το Νοσοκομείο της Χαλκίδας έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα πρότυπο Νοσοκομείο για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας διαθέτοντας τον κατάλληλο κτιριακό εξοπλισμό και υπερσύγχρονα συστήματα διαχείρισης πληροφορίας εντός των χειρουργείων, ενώ υπήρξε η δέσμευση, ότι ο μακροχρόνιος  προγραμματισμός για το πώς θα καλύψουν τις ελλείψεις σε προσωπικό σε όλη τη χώρα αφορά και το Νοσοκομείο της Χαλκίδας. 
Στη συνέχεια ο κ. Κεδίκογλου συμμετείχε στις διαδοχικές συναντήσεις, που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κ.  Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον  Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη  Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη και την Δήμαρχο Χαλκιδέων κα. Έλενα Βάκα κατά τις οποίες έγινε ενημέρωση για έργα υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας με σημαντικότερο την Παράκαμψη Χαλκίδας για το οποίο ο Πρωθυπουργός τόνισε, ότι γνωρίζει πολύ καλά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και επανέλαβε, ότι αποτελεί προσωπική του δέσμευση, ότι θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες και η Παράκαμψη θα γίνει, καθώς αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών. 
Επιπλέον, εξετάστηκε σειρά έργων υποδομών που θα αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, όπως και οι άξονες του υπό κατάρτιση master plan του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας με την επισήμανση από την πλευρά του κ. Κεδίκογλου, ότι η Εύβοια είναι ο πρώτος και μόνος Νομός που έχει Οργανισμό Λιμένων.
Για τα θέματα στα οποία στάθηκε ο βουλευτής και αφορούν στην πρόταση που κατέθεσε και εξετάζεται η υλοποίησή της για τη εκπόνηση ενός καινοτόμου σχεδίου ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη του Λιμανιού της Κύμης και της πολυετούς παραχώρησης του Λιμανιού σε αντάλλαγμα για την κατασκευή ενός νέου δρόμου Χαλκίδας-Κύμης, όπως και για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για να γίνει η Εύβοια πρότυπο ηλεκτροκίνησης και να ενταχθούν οι Δήμοι και η Περιφέρεια στο Πρόγραμμα για τους Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Αυτοκινήτων, ο Πρωθυπουργός απάντησε, ότι είναι γνώστης των θεμάτων αυτών και τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον, που υπάρχει για την ηλεκτροκίνηση.
Τέλος, με την Δήμαρχο συζητήθηκαν οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε στις υποδομές των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων η κακοκαιρία «Θάλεια», πέρυσι τον Αύγουστο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα υπό χρηματοδότηση έργα και την υποβολή φακέλων για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έγινε  αναφορά στη δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου στη Χαλκίδα, αίτημα το οποίο έχουν θέσει ο κ. Κεδίκογλου μαζί με την Δήμαρχο κα. Βάκα στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη σε πρόσφατη συνάντησή τους. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages