Μ. Χατζηγιαννάκης: Ελπίζω όλοι οι υπουργοί της ΝΔ να έχουν μάθει πλέον σωστά το όνομα του Αντετοκούνμπο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: Ελπίζω όλοι οι υπουργοί της ΝΔ να έχουν μάθει πλέον σωστά το όνομα του Αντετοκούνμπο

Στην τεράστια επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στη συγκίνηση και τη χαρά που προσέφερε σε εκατομμύρια Έλληνες, καθώς και στην ευκαιρία βελτίωσης της κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας που προσφέρει το θετικό παράδειγμά του αναφέρθηκε από το βήμα της βουλής ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης για το Ελεγκτικό Συνέδριο, αφιέρωσε την αρχή της τοποθέτησής του στην ειδική όπως χαρακτήρισε περίπτωση του Γιάννη. Ενός παιδιού που γεννήθηκε στην Ελλάδα από γονείς μετανάστες -που θεωρούνταν για  πολλά χρόνια από το ελληνικό κράτος παράνομοι- το οποίο μέσα από το ήθος και τη σκληρή προσπάθεια κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να καταξιωθεί στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού, αποτελώντας ταυτόχρονα τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας στο εξωτερικό.

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης αναρωτήθηκε παράλληλα, ποιο είναι το μήνυμα που δίνει η ελληνική πολιτεία και ποια πρέπει να είναι η στάση που πρέπει να κρατά απέναντι σε ανθρώπους όπως ο Αντετοκούνμπο, υπενθυμίζοντας πως, παρότι γεννημένος στην Ελλάδα, έπρεπε να γίνει 18 ετών και να τον καλέσει το NBA, προκειμένου να καταφέρει να πάρει την ελληνική ιθαγένεια. “Το μεγάλο ζήτημα”, τόνισε, “είναι πώς  εμείς φτιάχνουμε ένα περιβάλλον υποδοχής και ενσωμάτωσης για χιλιάδες παιδιά μεταναστών που είναι σαν τον Γιάννη χωρίς να έχουν όμως το ταλέντο του, πώς θα τα βοηθήσουμε ώστε να προκόψουν και να εξελιχθούν, εξελίσσοντας παράλληλα και την κοινωνία μας και εμάς τους ίδιους”.

Τέλος, αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε πως με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, χωρίς τη δυνατότητα διαλόγου με τους φορείς, δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις για ένα τόσο μείζον πρόβλημα όπως είναι αυτό της φονικής πανδημίας και των εμβολιασμών. Δυστυχώς, επεσήμανε, η κυβέρνηση, χωρίς στρατηγική, συνεχίζει την τακτική του αυταρχισμού και του διχασμού και όχι της πειθούς και της συνεργασίας για ένα κοινό σκοπό, υποβαθμίζοντας τους θεσμούς και αρνούμενη τον αναγκαίο διάλογο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages