Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύβοιας στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύβοιας στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης
Χαλκίδα 22/7/2021

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας»
Σχετικά με τη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύβοιας στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου και υιοθετούμε πλήρως την ανακοίνωσή τους.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,  ΑΥΡΙΟ 22/7 ΣΤΙΣ 17.30μμ,
ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν όμως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ο λαός της Εύβοιας ζουν εδώ και χρόνια τις τραγικές συνέπειες της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Οι πανηγυρισμοί για το νέο σύγχρονο νοσοκομείο δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που αρνείται να το στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό, επαρκή για να καλύπτει τις ανάγκες της Χαλκίδας και συνολικά της περιοχής.
Δυστυχώς, σήμερα λειτουργούμε με Οργανισμό που ήταν κατασκευασμένος να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο 10 χρόνια πριν, με συγκεκριμένες δυνατότητες σε ανάπτυξη κλινών και τμημάτων.
Αυτές τις μέρες η Παθολογική αγγίζει πληρότητα 100%, η Χειρουργική το ίδιο, καθώς το προηγούμενο διάστημα αναβάλλονταν χειρουργεία λόγω covid. Στα επείγοντα έχουν διπλασιαστεί τα περιστατικά από 150 μέσα στο χειμώνα σε 300 ανά μέρα. 
Και όλα αυτά μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, που αντιμέτωποι με την πανδημία, λειτουργήσαμε ΜΕΘ COVID με 12 κρεβάτια, 2 κλινικές COVID με 64 κρεβάτια και εμβολιαστικό κέντρο, δουλεύοντας σε συνεχείς βάρδιες, με ένα ή και κανένα ρεπό, χωρίς εφεδρείες και μετρώντας καθημερινά απώλειες.... Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση έκλεινε τα αυτιά της για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Χωρίς ίχνος ντροπής έδιναν “δωράκια” σε μεγαλοκλινικάρχες.
Τα χρωστούμενα ρεπό και οι άδειες είναι νόμος στο νοσοκομείο μας! Ενδεικτικό ότι υπάρχουν εργαζόμενοι με χρωστούμενη άδεια από το 2019 και εργαζόμενοι με 40 χρωστούμενα ρεπό!!!
Οι σκέψεις για συγχώνευση των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, καθώς και περιφερειακών νοσοκομείων της Εύβοιας θα έχει τραγικές συνέπειες για τον κόσμο της Εύβοιας και τους ίδιους τους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας! Ούτε να το σκέφτονται!
Η κυβέρνηση με μόνο επιχείρημα την ατομική ευθύνη προσπαθεί να πείσει για εμβολιασμό των υγειονομικών και όλου του λαού. Ούτε τυφλοί είμαστε, ούτε χαζοί. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που γίνονται λάστιχο, η κατάσταση στα Κ.Υ. που είναι και εμβολιαστικά κέντρα και που δεν έχουν ούτε καθαρίστριες, όπως αυτό της Χαλκίδας, η ελλιπής ενημέρωση και οι παλινωδίες με τα εμβόλια, μόνο εμπιστοσύνη δεν επιφέρουν. Αν θέλουν να βρουν ποιος υπονομεύει τον μαζικό εμβολιασμό του λαού ας κοιταχτούν στον καθρέφτη!
Είμαστε αποφασισμένοι. Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν αρνηθήκαμε ποτέ να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, όμως δε σταματήσαμε ποτέ να διεκδικούμε αξιοπρεπείς όρους δουλειάς και ανεβασμένου επιπέδου παροχές υγείας! Και σε αυτό φαίνεται είστε απέναντι μας! Από φιέστες και μεγάλα λόγια έχουμε χορτάσει από όλες τις κυβερνήσεις! Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Χαλκίδας καλεί όλο το προσωπικό στην κινητοποίηση!
    ΑΜΕΣΑ ΚΑΝΤΕ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!  ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages