Δεν χρειαζόταν η βόλτα του Πρωθυπουργού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Δεν χρειαζόταν η βόλτα του Πρωθυπουργού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας, με την χώρα να βιώνει  πολύ μεγάλη υγειονομική και οικονομική επισφάλεια στη χώρα ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και από τα «γαλάζια» πολιτικά στελέχη της περιοχής, επισκεπτόμενος τη Χαλκίδα πέρασε μια βόλτα και από το Νοσοκομείο, αλλά κανείς δεν κατάλαβε γιατί. 
Απέφυγε να συναντήσει τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, δεν μίλησε για την εδώ και καιρό συρρίκνωση της τακτικής λειτουργίας του και μετατροπή του ουσιαστικά σε ένα νοσοκομείο Covid, δεν είπε κουβέντα για ενίσχυσή τουΝοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό, ούτε άνοιξε οποιαδήποτε κουβέντα για παροχή κινήτρων ώστε να στελεχωθεί το νοσοκομείο με κρίσιμες ειδικότητες, δεν μίλησε για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, δεν εξήγησε για ποιο λόγο η Κυβέρνησή του «πάγωσε» τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ανάπτυξη των ΤΟΜΥ και φυσικά δεν δεσμεύθηκε σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ανάπτυξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά και του ΕΣΥ συνολικά στην Εύβοια.
Απέδειξε για ακόμη μία φορά με την βόλτα του στη Χαλκίδα και ειδικά στο Νοσοκομείο ο «καταπληκτικός» Πρωθυπουργός ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτα από την πανδημία. Εξακολουθεί να μην πιστεύει στην αξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων του, περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για την συρρίκνωση του ΕΣΥ, είτε με συγχώνευση νοσοκομειακών δομών, είτε με εκχώρηση κρίσιμων λειτουργιών και υποδομών του στον ιδιωτικό τομέα. 
Αφού μας είπε ότι οι εμβολιασμοί πάνε καλά στην Εύβοια καθώς από τους 210.000 μόνιμους κατοίκους έχουν εμβολιαστεί πλήρως οι 80.000 (!) εξήγγειλε κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να κλείνουν περισσότερα ραντεβού εμβολιασμού στους πολίτες. Και με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ο Πρωθυπουργός ότιθα εξαφανιστεί η ανασφάλεια και η αμφιβολία από τους ανεμβολίαστους, που η ίδια η Κυβέρνηση με τις αστοχίες και την αλλοπρόσαλλη πολιτική της εξέθρεψε. Μία Κυβέρνηση που 7 μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού εγχειρήματος δεν έχει οργανώσει κατ’ οίκον εμβολιασμό για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, μία Κυβέρνηση που καλλιεργεί τον διχασμό, προσπαθώνταςνα παίξει με την ιερή αγανάκτηση των εμβολιασμένων προς τους ανεμβολίαστους
Μία Κυβέρνηση που λίγο πριν την «βόλτα στη Χαλκίδα» ψήφισε διάταξηστην Βουλή, καθιστώντας τον εμβολιασμό υποχρεωτικό αρχικά για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, με ποινή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης την αναίρεση του θεμελιώδους δικαιώματος στην εργασία και στην επιβίωση.
Ο Πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότιο εμβολιασμός - που τον στηρίζουμε απόλυτα ως δικαίωμα και ως πράξη αλληλεγγύης - δεν μπορεί να προωθηθεί με τιμωρητικές λογικές. Ο φόβος και η διστακτικότητα δεν αντιμετωπίζονται με τον φόβο απέναντι στην απόλυση, στην ανεργία και στη φτώχεια.Μέχρι να καταλάβει ας σταματήσει τουλάχιστον τις άσκοπες βόλτες …Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages