Σίμος Κεδίκογλου: «Το Λιμάνι της Κύμης γίνεται ο φάρος για το μέλλον» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Το Λιμάνι της Κύμης γίνεται ο φάρος για το μέλλον»

Συνάντηση με τον  Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων

Τη συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη  διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης «Evia Island Regatta» που θα διεξαχθεί από τις 31 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου 2021 ζήτησε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο κατά τη σημερινή συνάντησή τους, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο κ. Νίκος Μώρος Αντιπρόεδρος Α΄ του Επιμελητηρίου Εύβοιας και ο Αντιπρόεδρος- Έφορος Αγώνων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας κ. Κώστας Κατσικαβάλης. Ο κ. Κυριαζόπουλος διαβεβαίωσε, ότι το Υπουργείο  θα σταθεί αρωγός και θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.
Παράλληλα, με την ευκαιρία της συνάντησής τους  ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την απόφαση να εγκρίνουν την επιδότηση της  γραμμής ΚΥΜΗ - ΜΕΣΤΑ Χίου - ΣΙΓΡΙ Λέσβου με 2.322.000 ευρώ, με 2 δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, η οποία ενώνει 3 ολοκαίνουργιες λιμενικές εγκαταστάσεις του Κεντρικού & Βορείου Αιγαίου, όπως-επίσης-και για την αύξηση της επιδότησης της υφιστάμενης άγονης γραμμής ΚΥΜΗ – ΣΚΥΡΟΣ. 
Ο βουλευτής τόνισε, ότι -τώρα- πρέπει να αυξηθούν και οι πιέσεις για την υλοποίηση των προγραμματισμένων παρακάμψεων Βασιλικού και Αμαρύνθου, έτσι ώστε να καταστεί ακόμα ελκυστικότερο το Λιμάνι της Κύμης. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν επισκεφθεί το Λιμάνι της Κύμης, όπου και είχε διαπιστώσει το  πόσο σημαντικό είναι για τη διευκόλυνση της κίνησης στη σύνδεση της Χαλκίδας με το Λιμάνι να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
Συγκεκριμένα,  δήλωσε: «Το λιμάνι της Κύμης μπορεί να είναι ο φάρος  για το μέλλον, για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί η περιοχή. Μπορεί να γίνει η πύλη προς το Βόρειο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, είναι το κοντινότερο λιμάνι στα Δαρδανέλλια, του κεντρικού ελλαδικού κορμού. Σημαντικό θα είναι το όφελος και για  τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, από τη στιγμή που η τροφοδοσία τους μέσω του Λιμανιού της Κύμης θα είναι καλύτερη και οικονομικότερη, ενώ θα ενισχυθεί και η τουριστική τους κίνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages