Μήνυμα της Δημάρχου Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μήνυμα της Δημάρχου Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σηματοδοτεί την ανάγκη αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της Φύσης. Για την προστασία της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον. Για την προστασία της ίδιας μας της ζωής.
Στον Δήμο Χαλκιδέων προσπαθούμε και δίνουμε τη δική μας μάχη για την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας συντηρήσεις και βελτιώσεις κοινοχρήστων χώρων, ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, αντικαταστάσεις παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με νέα τύπου LED, καθημερινές προσπάθειες διαχείρισης της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, του πρασίνου και του πόσιμου νερού. 
Επιπλέον εκπονούμε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ), με κυρία στόχευση τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, υιοθετώντας ως βασικούς τρόπους μετακίνησης το περπάτημα και το ποδήλατο.
Η μάχη αυτή αυτή όμως χρειάζεται αρωγούς. Χρειάζεται την ατομική ευθύνη όλων απέναντι στο περιβάλλον, ξεκινώντας από το επίπεδο της γειτονιάς μας. 
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με μικρές κινήσεις, αναπροσαρμόζοντας την καθημερινότητα μας, με έναν μόνο στόχο: Να διαφυλάξουμε το σπίτι που μας φιλοξενεί, τον πλανήτη μας.
Γραφείο Τύπου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages