Η «Στερεά Υπεροχής» δίπλα στους παραγωγούς και επαγγελματίες των Λαϊκών Αγορών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η «Στερεά Υπεροχής» δίπλα στους παραγωγούς και επαγγελματίες των Λαϊκών Αγορών


Στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου, έγινε συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο. Εισηγητής της παράταξης μας ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Λάμπου, μέλος και της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας.
Για μια ακόμη φορά, η Περιφερειακή Αρχή απεκδυόμενη τον αυτοδιοικητικό της μανδύα, εναρμονίστηκε πλήρως με τις Κυβερνητικές Επιταγές.  Συγκεκριμένα, απέκλεισε, παρότι αυτό αποφασίστηκε στην Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας, την παρουσία των παραγωγών και των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, την ώρα που η κυβέρνηση, έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο νόμου, που ισοδυναμεί με την ταφόπλακα του κοινωνικού χαρακτήρα των λαϊκών αγορών.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν κατέστη δυνατόν να εκδώσει ψήφισμα ενάντια στο αντιλαϊκό αυτό νομοσχέδιο, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας, καθώς διαφωνούσε κατηγορηματικά να ζητηθεί η άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και η έναρξη από την αρχή ενός ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου με τους εργαζόμενους στις λαϊκές.  
Η χθεσινή μεθόδευση αφενός και η στάση της στο υπό έκδοση ψήφισμα αφετέρου, αναδεικνύουν  την όχθη στην οποία επιλέγει να βρεθεί για μία ακόμη φορά η Περιφερειακή Αρχή.  Επιλέγει την πλευρά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που αποσκοπούν να παραγκωνίσουν τον κόσμο της αγροτικής παραγωγής και όχι την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης.
 Όπως επίσης μαρτυρά και την απόλυτη εξάρτησή της από τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.
Η παράταξή μας, «Στερεά Υπεροχής», θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, όπως το έπραξε εξ αρχής, και θα παλέψει μαζί τους, με όλη την κοινωνία συμπαραστάτη, ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα.

Για τη «Στερεά Υπεροχής»

Δ. Αναγνωστάκης
Ακριώτου Θεοδώρα, Λάμπου Σπύρος,  Μελισσάρης  Γιάννης,
Μπερμπερής Μωυσής , Παρασκευάς  Δρόσος,  Σκούρας Γιώργος.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages