Ανεμογεννήτριες στην Εύβοια - Ψήφισμα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ανεμογεννήτριες στην Εύβοια - Ψήφισμα

Το ψήφισμα που έστειλα στα δημοτικά συμβούλια όλων των Δήμων, Εύβοιας και Σκύρου. 
   
   Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης της 3/04 όπου συμμετείχαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι δημάρχων και εκπρόσωποι από την Περιφέρεια, σας αποστέλλω για να διαβαστεί στο δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα που καταθέσαμε. Ελπίζω να ψηφιστεί με ευρεία διαπαραταξιακή συναίνεση καθώς έτσι θα έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα των ενεργειών μας αλλά και θα αναδειχθεί περισσότερο το πρόβλημα Πανελλαδικά καθώς ίσως είναι μοναδική πρωτοβουλία τέτοιου τύπου στην χώρα.
Με τιμή, Συμεών Κεδίκογλου.
 
   Σήμερα την 3/04/2021 στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε με αφορμή την υπ’ αρθ. 62/19-2-2021 (ΦΕΚ984/12-3-2021) απόφαση της ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ 470,4 MW» του επενδυτικού φορέα με την ονομασία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ», μετά από πρωτοβουλία του «Δικτύου Προοδευτικών Πολιτών Εύβοιας» και του Συμεών Κεδίκογλου εκδόθηκε ψήφισμα με βάση το οποίο όλοι οι Δήμοι της Εύβοιας συμφωνούμε τα παρακάτω:

    Είμαστε ρητώς και κατηγορηματικώς αντίθετοι στο παραπάνω έργο όπως και σε κάθε άλλο συναφές έργο ΑΠΕ που θα επιβαρύνει περαιτέρω το νησί της Εύβοιας το οποίο αυτή τη στιγμή φέρει περίπου τις μισές εγκαταστάσεις ΑΠΕ όλης της χώρας
    Είμαστε υπέρ της πράσινης ενέργειας, το οποίο αποδεικνύεται και από το γεγονός της εκτεταμένης ύπαρξης ΑΠΕ στον νησί, όχι όμως όταν αυτή χρησιμοποιείται με τρόπο ασύδοτο και κερδοσκοπικό ενάντια στις τοπικές κοινωνίες καθώς ο πολλαπλασιασμός τους χωρίς άλλα κριτήρια προκαλεί αθροιστική επιβάρυνση στο περιβάλλον και υποβαθμίζει το νησί και την ζωή των κατοίκων.
    Ζητούμε την άμεση καταβολή των ανταποδοτικών εσόδων των ήδη εγκατεστημένων ΑΠΕ  προς τις τοπικές κοινωνίες που επιβαρύνονται με την τοποθέτηση τους.

   Οι Δήμοι όλης της Εύβοιας δηλώνουμε σήμερα με ξεκάθαρη φωνή ότι το νησί μας δεν μπορεί να ‘’σηκώσει’’ άλλες ΑΠΕ και προς τούτο αποφασίζουμε τα παρακάτω:

    Άμεση δημιουργία ενός κοινού ταμείου με χρήματα που θα συνεισφέρουν όλοι οι δήμοι της Εύβοιας προκειμένου να εξασφαλίσουμε κορυφαία νομική εκπροσώπηση από νομικούς εξειδικευμένους στο περιβαλλοντικό δίκαιο και στις ΑΠΕ
    Για να μην χρονοτριβούμε την ίδρυση και διαχείριση αυτού του ταμείου την αναλαμβάνει διαδημοτικός φορέας ή από κοινού οι δήμαρχοι …………. (ακολουθούν τα ονόματα).
    Προστατεύουμε τις τοπικές κοινωνίες και ξεκινάμε άμεσα ενημέρωση τους.

   Τις ενέργειες συντονισμού αναλαμβάνει ο ………
   Το ποσό που προτάθηκε και στο οποίο συμφωνούμε να καταβληθεί άμεσα στο κοινό ταμείο είναι 5.000 € από κάθε δήμο.
   Το ψήφισμα μας αυτό θα κοινοποιηθεί στη Περιφέρεια προκειμένου να έχουμε την υποστήριξη της. Υπογράφεται από όλους τους δημάρχους της Εύβοιας εκ μέρους της πλειοψηφίας και συγκεκριμένα:
(ονόματα)
*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages