Ερώτηση του Θ. Ζεμπίλη για την παροχή πρωινού γεύματος σε μαθητές μέσω σχολικών κυλικείων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ερώτηση του Θ. Ζεμπίλη για την παροχή πρωινού γεύματος σε μαθητές μέσω σχολικών κυλικείων

Την παροχή πρωινού γεύματος στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των σχολικών κυλικείων ζητά ο Βουλευτής Ευβοίας Θ. Ζεμπίλης με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη. Συγκεκριμένα, η ερώτηση του Θ. Ζεμπίλη αναφέρει:  
Τα σχολικά κυλικεία, εδώ και περίπου ένα χρόνο, είναι αντιμέτωπα με καθολική σχεδόν απώλεια εσόδων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Η συγκεκριμένη κατάσταση προκαλεί αβεβαιότητα και απόγνωση στους συγκεκριμένους επαγγελματίες, εξαιτίας των προβλημάτων βιοπορισμού τους.  
Για το λόγο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ) έχει καταθέσει τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση για την παροχή πρωινού γεύματος στο σχολικό πληθυσμό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το κόστος του οποίου θα καλύπτεται από το κράτος.   
Βάσει αυτού του σχεδιασμού, προτείνεται η αναθεώρηση και διεύρυνση του υφιστάμενου προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» προκειμένου αυτό να επεκταθεί σε σχολεία όλης της χώρας, καλύπτοντας όχι μόνο την πρωτοβάθμια αλλά και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αξιοποίηση των υπαρχόντων σχολικών κυλικείων αντί των εταιριών catering.  
Πρόκειται για μια στοχευμένη πρόταση, η οποία έτυχε της στήριξης τόσο της προηγούμενης αρμόδιας Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κας Σ. Ζαχαράκη, όσο και της τωρινής Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κας Ζ. Μακρή. Πιο συγκεκριμένα, στις 4 Ιανουαρίου 2021 η κα Ζαχαράκη δήλωσε στη Βουλή ότι «οι στόχοι του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» μπορούν να επιτευχθούν εξίσου σωστά και με την παροχή προγεύματος στο σύνολο των μαθητών με προϊόντα που διέπουν τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων». Ενώ η κα Μακρή, αρμόδια Υφυπουργός για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με την υπ’ αρ. 2326/17-7-2020 Αναφορά της στη Βουλή στήριξε την πρόταση της ΠΟΚΔΙΣ για τον σχεδιασμό του προγράμματος «Πρωινά Γεύματα στο σχολικό πληθυσμό».    
Βάσει των ανωτέρω, ερωτούνται οι Υπουργοί:  
1) Δεδομένης της εκπεφρασμένης βούλησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την προσαρμογή του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα νέα δεδομένα;    

2) Πώς σχεδιάζετε να αξιοποιήσετε τα σχολικά κυλικεία σε αυτήν την κατεύθυνση;  
3) Προτίθεστε να επεκτείνετε το πρόγραμμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να συνεχίσετε τη χρηματοδότησή του από τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας; 
4) Υπάρχει πρόβλεψη για την ενίσχυση των μελών της ΠΟΚΔΙΣ, μέσω της περαιτέρω μείωσης των μισθωμάτων και της παράτασης των μισθώσεων των σχολικών κυλικείων; 

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages