SAS Technology) «Πλώρη» για νέες επενδύσεις στην τεχνολογία - Sourta-Ferta

Post Top Ad

SAS Technology) «Πλώρη» για νέες επενδύσεις στην τεχνολογία

 Spirit Aeronautical Systems 

(SAS Technology)«Πλώρη»

 για νέες επενδύσεις στην 

τεχνολογία με την ελληνική

 απάντηση στο χώρο των 

προηγμένων μη επανδρωμένων 

αεροσκαφών και συστημάτων

 
Οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), είτε πρόκειται για αεροσκάφη σταθερών πτερύγων, είτε ελικοπτέρων, είτε πολυκοπτέρων, υπήρξαν πολυδιάστατες, πολυποίκιλες και εντεινόμενες τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια. Τους τελευταίους μήνες λόγω της γνωστής γεωπολιτικής επικαιρότητας  έχει γίνει επίσης πολύς λόγος για τα συστήματα αυτά στο εσωτερικό της χώρας μας. Το πεδίο των εφαρμογών τους είναι πραγματικά τεράστιο, τόσο στον πολιτικό/επαγγελματικό, όσο και στον στρατιωτικό τομέα.

Σε αντίθεση όμως με την αντίληψη που έχει κυριαρχήσει στη χώρα μας, το ελληνικό τεχνικό και επιστημονικό δυναμικό που παρακολουθούσε και παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις είναι διαθέσιμο να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του και στο χώρο αυτό.

Η ελληνική υστέρηση έναντι της Τουρκίας κυρίως (αν αναφερθούμε στον στρατιωτικό τομέα), που έχει επενδύσει τεράστια κυβερνητικά κεφάλαια στην εγχώρια ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, δεν πρέπει να αποδίδεται στην έλλειψη Ελληνικής τεχνογνωσίας και δυνατοτήτων σχεδίασης ανάπτυξης και παραγωγής. Οφείλοταν αποκλειστικά και μόνο στην μέχρι πρότινος αδυναμία των επίσημων δομών και φορέων της Ελληνικής Πολιτείας να αναγνωρίσουν εγκαίρως την χρησιμότητα και την επιχειρησιακή αξία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων και να καθορίσουν ένα σαφές πλαίσιο ανάπτυξης, παραγωγής και εκμετάλλευσής τους σε κάθε τομέα, για πλήθος εφαρμογών, δίνοντας  έμφαση στην υποστήριξη και ανάπτυξη της εγχώριας τεχνογνωσίας.

Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει όμως, έστω και με καθυστέρηση, και σε αυτόν τον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο και βρίσκουν έτοιμους αμιγώς ελληνικούς ιδιωτικούς φορείς, να απαντήσουν στις προκλήσεις των καιρών.

Το Spirit–WorldGroup(SWG) και ο Ιδρυτής του Μιχάλης Σπυριδάκος
 
 στα πλαίσια του προγράμματος επενδύσεων και ανάπτυξης και σε άλλους τομείς με προεξέχοντα τον τομέα της τεχνολογίας εκτός από την Ναυτιλία (με αγορά Νέων πλοίων)–την μεταφορά- τα καύσιμα- τον τουρισμό- το Yachting- το trading κ.α. στους οποίους αυτή  την στιγμή δραστηριοποιείται , παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και θαυμασμό επί σειρά ετών τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο χώρο, τόσο στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό και ιδιαίτερα τις προσπάθειες τεχνολογικής ανάπτυξης μιας συγκεκριμένης ομάδας που λειτουργούσε υπό την ηγεσία του κ. Φώτιου Καμπιώτη (νυν αντιπροέδρου της ΕταιρείαςS.A.S).της ΕταιρείαςS.A.S).
   
 Η προσπάθεια της ομάδας των τεχνικών και επιστημόνων που συγκρότησε την Spirit Aeronautical Systems (S.A.S Technology), ξεκίνησε προ πέντε και πλέον ετών με την μελέτη, δοκιμή κατασκευή και έλεγχο συστημάτων με κύριο σκοπό την βαθιά κατανόηση και ανάπτυξη τεχνολογιών σχετικών με τα μη επανδρωμένα συστήματα (UAV) στην χώρα μας.

Πρόσφατα αφού οι  συγκυρίες το επέτρεψαν, αυτή η ερασιτεχνική αρχικά προσπάθεια, βρήκε στέγη κάτω από την ομπρέλα του ομίλου και ξεκίνησε πλέον δομημένα στην συγκρότηση μιας επιχειρηματικής προσπάθειας.

Με τον τρόπο αυτό η SWGroup,πάντα πρωτοπόρος, μέσω της  S.A.S Technology αφουγκράζεται το πνεύμα της εποχής και σε μια αγορά που συνεχώς μεταλλάσσεται,παρακολουθεί την εξέλιξη σε όλους τους τομείς. Η χρήση των UAV/Drones μπαίνει σταθερά στην καθημερινότητα μας και εξελίσσεται από την κατηγορία εξοπλισμού ερασιτεχνικής ενασχόλησης, σε άκρως επαγγελματικό εξοπλισμό υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σε αυτό το περιβάλλον η S.A.S παρέχει καινοτόμα προϊόντα που αξιοποιούν μεθόδους υψηλής τεχνολογίας, βασιζόμενη  καθαρά σε Ελληνικά μυαλά και εργατικό δυναμικό.

Με την δημιουργία της S.A.S πραγματοποιήθηκε μια σημαντικού ύψους επένδυση, βασισμένη σε στιβαρή επιστημονική βάση, μέσα  στο κατά τα άλλα ασύντακτο τοπίο της χώρας μας, στον τόσο σημαντικό αυτόν τεχνολογικό τομέα.

Επομένως, αν και σχετικά νεοσύστατη, η S.A.S Technology, μέλος του δυναμικού επιχειρηματικού Ομίλου «Spirit-World-Group», έχει ήδη διανύσει σημαντικό δρόμο. Ένα δρόμο καθόλου εύκολο όπως προαναφέρθηκε, κυρίως λόγω της αδιαφορίας που επέδειξε στο παρελθόν η επίσημη πολιτεία και της συνεπαγόμενης αδυναμίας του ιδιωτικού τομέα να λειτουργήσει σε ένα σαφές και προκαθορισμένο – υγιές αναπτυξιακό πλαίσιο.

Το μεγάλο κέρδος αυτής της σχεδόν δονκιχωτικής  διαδικασίας για τους ανθρώπους που δημιούργησαν τη S.Α.S, ήταν η εμπειρία και η τεχνογνωσία που απέκτησαν, έχοντας ήδη ασχοληθεί με την ανάπτυξη και δοκιμή μιας πλειάδας μη επανδρωμένων εναέριων  συστημάτων. Μεταξύ των αυτών και μεγαλύτερα UAV μέσου ύψους, μεγάλης εμβέλειας και μεγίστης μάζας απογείωσης έως και 200 κιλά.

Η έναρξη της νέας επιχειρηματικής προσπάθειας αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να εστιαστεί σε πολυκόπτερα και ειδικότερα αυτά μεγάλου φορτίου. Σε μικρό σχετικά διάστημα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν εξ αρχής, δύο μη επανδρωμένα συστήματα (εξακόπτερο ικανότητας μεταφοράς φορτίου αποστολής 10 κιλών και τετρακόπτερο μεταφορικής ικανότητας 4,5 κιλών). Η σειρά πολυκοπτέρων, αναμένεται σύντομα να εμπλουτισθεί και με άλλα μοντέλα μεγαλύτερης και μικρότερης δυνατότητας από πλευράς μάζας, ώστε να καλυφθούν κατά το δυνατόν όλες οι πιθανές επιχειρησιακές απαιτήσεις για τέτοιου τύπου αεροχήματα.
Η κατασκευή όλων των απαρτίων των μη επανδρωμένων αυτών αεροχημάτων που σχεδιάστηκαν από την ομάδα της SAS, γίνεται στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα.
   
 Το ίδιο ισχύει και για τον εξοπλισμό εδάφους όπως είναι οι σταθμοί ελέγχου αυτόνομης και ημιαυτόνομης καθοδήγησης. Ο εξοπλισμός αυτός είναι πλήρως προσαρμόσιμος στις απαιτήσεις κάθε χρήστη, τόσο από πλευράς δυνατοτήτων όσο και από πλευράς λειτουργικότητας και μεγέθους.
Η SAS σε μια προσπάθεια αύξησης του εθνικού τεχνολογικού αποτυπώματος των προϊόντων της, έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά την σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με πρωτοπόρες Ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν προϊόντα που ενδιαφέρουν την βιομηχανία μη επανδρωμένων συστημάτων.

Τα αμιγώς Ελληνικά συστήματα που έχει αναπτύξει και σχεδιάσει και κατασκευάσει η SAS, έχουν ήδη από την φάση ανάπτυξης πρωτοτύπου επιδειχθεί σε  επιχειρησιακούς σχηματισμούς των ΕΔ. Σκοπός της παρουσίασης αυτής ήταν, να γίνει γνωστή η προσπάθεια και να συγκεντρωθούν επιχειρησιακές απαιτήσεις, ώστε να  ενσωματωθούν στο τελικό προϊόν που αναμένεται να παρουσιαστεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η πρώτη αυτή επαφή με τους στρατηγικούς χρήστες της χώρας μας, έγινε σε συνεργασία με ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και στρατηγικό εταίρο της SAS. Στοιχεία – κλειδιά της απόλυτα επιτυχημένης εξέλιξής της, ήταν η ποιότητα κατασκευής, οι επιδόσεις και η ευκολία αντικατάστασης τμημάτων για επαναφορά σε πλήρη λειτουργική κατάσταση στο πεδίο επιχειρήσεων.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει  και για το πολύ γενναιόδωρο πρόγραμμα άμεσης και απρόσκοπτης υποστήριξης “WECARE” που μόνο μια ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει τέτοια συστήματα μπορεί να προσφέρει. Όλα τα ανωτέρω κριτήρια κατατάσσουν τα συστήματα της SAS αρκετά υψηλά στην λίστα ανταγωνιστικότητας, σε σύγκριση με αντίστοιχα συστήματα ξένων κατασκευαστών.

Έκτος από τον αμυντικό τομέα η SAS ήδη μελετά ήδη πολλά νέα προγράμματα  που αφορούν σε πολιτικής φύσης εφαρμογές, όπως:
  • Επιθεώρηση ανεμογεννητριών,
  • Επιθεώρηση δεξαμενών αποθήκευσης υγρών καυσίμων.
  • Επιθεώρηση έργων υποδομής που καλύπτουν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές (Αγωγοί μεταφοράς καυσίμου, δίκτυα εξυπηρέτησης κλπ) .
  • Επιτήρηση θαλασσίων περιοχών πλεύσης εμπορικών πλοίων για αντιμετώπιση πειρατείας.
  • Παροχή μέσων εκτέλεσης μεταφορικού έργου σε εταιρείες courier καθώς και εμπορικούς/φαρμακευτικούς οργανισμούς.

Διαρκής επιδίωξη της SAS είναι η αδιάλειπτη ανάπτυξη νέων  συστημάτων που θα παρακολουθούν την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, ώστε τα προϊόντα που προσφέρει να είναι πάντα τεχνολογικά επίκαιρα και να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα (αέρος, ξηράς θαλάσσης και υποβρυχίων) προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Η Spirit Aeronautical Systems  είναι άλλη μία υπαρκτή απόδειξη των πραγματικών Ελληνικών τεχνολογικών δυνατοτήτων στο χώρο των προηγμένων – υψηλών επιδόσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων

Πέραν των ανωτέρω όμως, στους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνεται και η προσέλκυση και απασχόληση τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού που αποφοιτά από τα πανεπιστήμια και τις τεχνολογικές σχόλες της ελληνικής επικράτειας, που  εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να βλέπει ως μόνη εναλλακτική, την εργασιακή του αποκατάσταση στο εξωτερικό.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα της SAS (https://sas-tech.gr/) πέρα από αναλυτικές πληροφορίες, θα εντοπίσει κανείς και τις ειδικές γνώσεις που αναζητά η  εταιρεία, ώστε νέοι και ταλαντούχοι επιστήμονες και τεχνικοί να διεκδικήσουν μια δημιουργική καριέρα στις τάξεις της.  

 
*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages