Θ.Ζεμπίλης στη Βουλή: Να μην δημιουργούνται μαθητές πολλών ταχυτήτων. Εμπόδια στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε Βόρεια και Νότια Εύβοια(video) - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ.Ζεμπίλης στη Βουλή: Να μην δημιουργούνται μαθητές πολλών ταχυτήτων. Εμπόδια στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε Βόρεια και Νότια Εύβοια(video)

Την επιτακτική ανάγκη για την ψηφιακή αναβάθμιση των ελληνικών σχολείων, προκειμένου να μπορέσει το εκπαιδευτικό σύστημα να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις στην περίοδο της νέας περιόδου, επισήμανε ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης σε συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη.
Ο κ. Ζεμπίλης, σημείωσε ότι το εγχείρημα της εξ´ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά την διάρκεια της πανδημίας στέφθηκε με επιτυχία, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια. Παράλληλα όμως, δεν παρέλειψε να αναφέρει τα εμπόδια που προέκυψαν στην εκπαιδευτική διαδικασία και σχετίζονταν με την ανεπάρκεια συνδεσιμότητας ίντερνετ και κατάλληλου εξοπλισμού σε πολλές επαρχιακές περιοχές της χώρας. Για να πιστοποιήσει το γεγονός αυτό, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το 2θεσιο δημοτικό των Βασιλικών στη Β. Εύβοια, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών δεν έχει υπολογιστή στο σπίτι ή δυνατότητα σύνδεσης, ενώ και το σχολείο δεν διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να ανταποκριθεί απρόσκοπτα στην εξ´ αποστάσεως εκπαίδευση. Όπως ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αντίστοιχα ζητήματα παρουσιάστηκαν και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε πολλές ακόμα περιοχές του Νομού, τόσο στη Βόρειο Εύβοια, σε σχολεία του Μαντουδίου, των Γουβών και της Αγίας Άννας, όσο και στη νότια και σε σχολεία της Κύμης και των Κονιστρών. Τα ζητήματα αυτά επισημαίνει, άλλωστε, η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρακολούθηση της εκπαίδευσης για το 2019, που διαπιστώνει την υστέρηση των Ελληνικών σχολείων, ως προς την χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας.
Καταλήγοντας, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε να διατεθεί σε όλα τα σχολεία, καθώς και στους οικονομικά αδύναμους μαθητές, ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός, και να εξασφαλισθεί η δυνατότητα χρήσης αξιόπιστου δικτύου σύνδεσης στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, οι νέες τεχνολογίες θα συμβάλλουν σε μία καινοτόμο παιδαγωγική προσέγγιση, χωρίς να δημιουργούνται μαθητές πολλών ταχυτήτων.
*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages