Σίμος Κεδίκογλου: «Παιγνίδια» της Άγκυρας οι δημοσιοποιήσεις Τσαβούσογλου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Παιγνίδια» της Άγκυρας οι δημοσιοποιήσεις Τσαβούσογλου

Στα «παιγνίδια» της Άγκυρας απέδωσε ο Σίμος Κεδίκογλου τα όσα δημοσιοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου αναφορικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Open TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» ο βουλευτής σχολίασε τα περί προσπάθειας κατευνασμού του κ. Ερντογάν λέγοντας, ότι σκληρότερες δηλώσεις από αυτές που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες από τον κ. Μητσοτάκη δεν έχουν ακουστεί από Έλληνα πρωθυπουργό. Πρόσθεσε ότι είναι προς  το συμφέρον και της Ελλάδας να υπάρχουν θεσμικοί δίαυλοι, χωρίς αυτό - ωστόσο - να σημαίνει ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν και την αρμοδιότητα να διαπραγματευθούν και να κάνουν διάλογο. «Η Ελλάδα -είπε- μετέφερε τις θέσεις της, ότι δηλ. απαιτούμε να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, οι απειλές, τα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες και γεωτρήσεις. Η θέση αυτή υιοθετήθηκε από τη γερμανική Προεδρία και τέθηκε στην τουρκική πλευρά η οποία , όμως, αρνήθηκε να δεχθεί τέτοιες δεσμεύσεις».
Τόνισε, ότι επρόκειτο για μία προγραμματισμένη συνάντηση τριών υπηρεσιακών παραγόντων, μετά και τα όσα είχε πει ο πρωθυπουργός, ότι αποκαταστάθηκαν οι θεσμικοί δίαυλοι και μπορούν να συναντώνται και να συζητούν οι Σύμβουλοί μας. Συνεπώς, όπως επεσήμανε, ο κ. Τσαβούσογλου παίζει συγκεκριμένο «παιγνίδι», προσπαθώντας να εμφανίσει  ως διάλογο την εν λόγω συνάντηση για να αποφύγουν ενδεχόμενες κυρώσεις. Σε ό, τι δε αφορά την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ επί του ζητήματος σχολίασε: «Δεν φανταζόμουν, ότι θα διαφωνούσαν με το να αναδειχθεί το θέμα σε ευρωτουρκική διαφορά και όχι σε ελληνοτουρκική διαφορά».
Κληθείς στη συνέχεια να σχολιάσει τα όσα γίνονται στο χώρο της Υγείας με αφορμή τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία δήλωσε: «Το θέμα της  Υγείας δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Θεωρώ ότι γίνονται οι μεγαλύτερες δυνατές προσπάθειες. Έχουν γίνει πάρα πολλές προσλήψεις, έχει διπλασιαστεί σχεδόν ο αριθμός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και υπάρχει η  δέσμευση του πρωθυπουργού, ότι θα δρομολογηθεί η μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού. Ας  αφήσουμε , λοιπόν, το τι θα γινόταν, αν ήταν ακόμα κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει -άλλωστε- η άποψη των Ελλήνων, όπως αυτή καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις»

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages