Η απαξία που επεφύλασσε η Κυβέρνηση για τους δικηγόρους υπήρξε απαράμιλλη και εκτενής - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η απαξία που επεφύλασσε η Κυβέρνηση για τους δικηγόρους υπήρξε απαράμιλλη και εκτενής

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων
Η απαξία που επεφύλασσε η Κυβέρνηση για τους δικηγόρους υπήρξε απαράμιλλη και εκτενής.
Με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη στήριξη όλων όσων πλήττονται εξαιτίας της πανδημίας και μετά την ένταξη των ΚΑΔ των δικηγόρων στους δικαιούχους, σίγουρα δεν ήταν αναμενόμενη η αναδίπλωση των Υπουργών ότι δε θα καταβληθεί εν τέλει στους δικηγόρους το επίδομα των €800,00, φτάνοντας στο σημείο να ζητούν δημόσια και από τηλεόρασης συγγνώμη για την παρεξήγηση! Αντ’ αυτού, προσφέρθηκαν κουπόνια κατάρτισης στην τηλε-εργασία υποχρεωτικής παρακολούθησης 100 ωρών, που θα επιδοτηθούν με €600,00 άγνωστο πότε. Το επίδομα λοιπόν που όλοι οι κλάδοι δικαιούνται και θα τους καταβληθεί, στους δικηγόρους - και τους υπόλοιπους επιστήμονες που αποκλείονται από αυτό- τελεί υπό την αίρεση της υποχρεωτικής παρακολούθησης σεμιναρίων που ήταν διαθέσιμα και πριν την πανδημία και δικαιούνταν, αλλά ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν.
Εκ του νόμου έχει ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων, των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, οι Δημόσιες Υπηρεσίες υπολειτουργούν, οι δικαστικοί επιμελητές έχουν κηρύξει αποχή και έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων των πολιτών, που κατ' αποτέλεσμα, δεν επιτρέπουν δικαστικές αλλά ούτε και εξώδικες εργασίες καθιστώντας το εισόδημα των δικηγόρων μηδενικό με υπόσχεση επιδότησης για το μήνα Μάιο.
Οι δικηγόροι δε ζητούν ελεημοσύνη. Αξιώνουν την αξιοπρεπή στήριξη τους ως μέλη της κοινωνίας και συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Αξιώνουν την παρέμβαση της Πολιτείας για να διατηρήσουν τα γραφεία τους ανοιχτά και μετά την κρίση του κορωνιού. Την ύπαρξη ηλεκτρονικών δομών και την πλήρη λειτουργία τους όπως το e-justice και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για την Πολιτική και Ποινική Διαδικασία, την ηλεκτρονική επικοινωνία και τη δυνατότητα αποστολής και λήψης εγγράφων με όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ιδίως Κτηματολόγια, Υποθηκοφυλακεία Αστυνομικά Τμήματα κι Εφορίες.
Οι εξαγγελίες και τα μέτρα της Κυβέρνησης για τους δικηγόρους ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και βρέθηκαν ελλιπή!

Χαλκίδα 2 Απριλίου 2020
Από το Γραφείο Τύπου


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages