Έκθεση με γενικό τίτλο "Η δική μου η πατρίδα είναι ο Άνθρωπος" - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Έκθεση με γενικό τίτλο "Η δική μου η πατρίδα είναι ο Άνθρωπος"

Ανθρωποκεντρική η έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας  στα πλαίσια του 3ου Bio mechanical Festival και στην ενότητα Τέχνη και Ψυχική Υγεία.

Την Τρίτη 23/7  στην Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας «Δημήτρη Μυταρά» δύο εκθέσεις φωτογραφίας – καταθέσεις ψυχής διοργάνωσε η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Χαλκίδας και Ερέτριας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) με φωτογράφους τους Θοδωρή Νικολάου, Κατερίνα Στούπα καθώς και μία εικαστική έκθεση με έργα συμμετεχόντων Ομάδας Art Therapy με την επιμέλεια της  Πατρίτσια Κουβέλη Ψυχολόγο Εικαστική Θεραπεύτρια, και με την συμμετοχή δύο έργων “mantra” των φιλοξενημένων στους ξενώνες υπό την επίβλεψη της εικαστικής θεραπεύτριας και ιστορικού Τέχνης Εύα Ταύρη. Στους δύο ορόφους του κτιρίου εκτέθηκαν έργα ατόμων που συμμετέχουν και στεγάζονται συνήθως στην δραστηριότητα του Οργανισμού ενώ με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων υποστηρίζονται, προάγεται η ψυχική τους υγεία και παράλληλα υλοποιούν δράσεις στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων. Την διοργάνωση των εκθέσεων υποστήριξε το Θέατρο Χαλκίδας σε μία από τις δράσεις του που αναφέρονται στο θέμα «Η φωνή των Αφανών» και εντάσσονται στο 3ο Bio mechanical Festival.
Μεγάλος αριθμός επισκεπτών τίμησαν τις εκθέσεις και μίλησαν με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης που θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Όλη η αλήθεια στις εικόνες

Το περιεχόμενο των φωτογραφιών αναφερόταν με έναν ιδιαίτερο τρόπο στα πρόσωπα και τις ιστορίες τους κατά την διάρκεια της φιλοξενίας τους στους ξενώνες του Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Ο Θοδωρής Νικολάου και η Κατερίνα Στούπα δημιούργησαν έξι φωτογραφικές ιστορίες με διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι των δύο μονάδων με άξονα το θέμα «Η δική μας πατρίδα είναι ο άνθρωπος» Αντίστοιχα η μονάδα της Ερέτριας στην εικαστική της έκθεση και με την επιμέλεια της Πατρίτσια Κουβέλη, έστρεψε το βλέμμα και τα χρώματα των ενοίκων στον εσωτερικό κόσμο τους, στις συνήθειές τους, τους φόβους αλλά και τις φωτεινές προεκτάσεις της ψυχής τους γύρω από το θέμα «Με τα μάτια της ψυχής». Οι στιγμές της δημιουργικότητάς τους απέδωσαν με απόλυτη πειστικότητα τον εύθραυστο καθρέφτη της ψυχικής τους κατάστασης έτσι όπως μπορεί μόνο η εικόνα να αποδώσει στο ακριβές της μέγεθος.


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages