Με έργα, σεβασμό και όχι με λόγια, στηρίζουμε τους Α.Μ.Ε.Α. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Με έργα, σεβασμό και όχι με λόγια, στηρίζουμε τους Α.Μ.Ε.Α.

 Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας.
Με αφορμή τόσο την πρόταση μομφής του κ. Μητσοτάκη, όσο και την επίσκεψή του στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας, παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Εύβοιας στην Αυλίδα στις 7/5/2019, θα παραθέσω κάποια στοιχεία που δείχνουν με ακρίβεια ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα (Α.Μ.Ε.Α.) και ποιος όχι.

1.    Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας

•    Με τον νόμο 4578/18 άρθρο 34, αποφασίστηκαν 11 θέσεις μόνιμου προσωπικού και με το νομοσχέδιο που συζητείται τώρα (120 δόσεις), προβλέπονται άλλες 2, σύνολο 13.
•    Έχουν προσληφθεί 14 άτομα ως επικουρικό προσωπικό που πληρώνονται από τον προϋπολογισμό της Δομής.
•    Τον Αύγουστο του 2018 προσλήφθηκαν από το κέντρο, και όχι από τους Δήμους που ίσχυε μέχρι τότε, 18 εργαζόμενοι Δ.Ε., Υ.Ε  8μηνης διάρκειας.
•    Από το πρόγραμμα των 5.500 θέσεων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Π.Ε., Τ.Ε.) του ΟΑΕΔ ηλικίας 22-29, προσλήφθηκαν 46 επιστήμονες ετήσιας διάρκειας από τους οποίους οι 17 είναι στην Αυλίδα.

•    Πέρα από τον 1 μόνιμο κοινωνικό λειτουργό, προσλήφθηκαν με 12μηνη σύμβαση, 2 κοινωνικοί λειτουργοί και επιπλέον επικουρικοί, 1 ψυχολόγος, 2 εργοθεραπευτές και 3 φυσικοθεραπευτές.
•    Υπήρχαν από το 2013 οφειλόμενα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 230.000€ και ποτέ δεν αναζητήθηκαν. Η τωρινή διοίκηση μετά το 2016, υπέβαλε αίτηση και τελικά η δομή  παρέλαβε αυτό το ποσό το 2018.
Απέναντι σε όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι: «Είμαι υπέρ των μόνιμων προσλήψεων όπου χρειάζονται…». Αλήθεια, σ’ αυτή την κρίσιμη δομή δεν χρειάζονταν οι προσλήψεις; Και γι’ αυτό πριν το 2016 η τελευταία πρόσληψη είχε γίνει 6 χρόνια πριν, δηλαδή το 2010;

2.    Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Α.Μ.Ε.Α. Ν. Αρτάκης

•    Το 2015 υπήρχε 1 φυσικοθεραπευτής και 1 ψυχολόγος και το κέντρο υπολειτουργούσε. Μετά το 2015 προστέθηκαν 1 φυσικοθεραπευτής, 1 εργοθεραπεύτρια, 1 λογοθεραπεύτρια, 1 φυσίατρος, τραυματιοφορέας και 3 νοσηλεύτριες Τ.Ε., με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πρότυπο κέντρο με πλήρη λειτουργία.

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθούν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως αναφέρθηκαν εκτενώς οι υπουργοί κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, τότε διακρίνεται καθαρά το μεγάλο ενδιαφέρον της για την κοινωνική αυτή ομάδα, τα μέλη της οποίας εμείς θεωρούμε ισότιμα της κοινωνίας μας. Κι αυτό το αποδεικνύουμε κάθε φορά με έργα, και όχι με λόγια.

Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας



*************************************************************************







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages