Νέες σημαντικές χρηματοδοτήσεις στην Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Νέες σημαντικές χρηματοδοτήσεις στην Εύβοια

Ζωή Λιβανίου: Σημαντική ενίσχυση της Εύβοιας με νέα ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το Υπουργείο Οικονομίας.
Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την ένταξη στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 14 έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 13.228.802,05 ευρώ. Ο κατάλογος των ενταγμένων έργων περιλαμβάνει τα εξής έργα για την Εύβοια:
1.    236.476,29 € για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητηρίου Χαλκίδας
2.     222.321,82 € για την προσθήκη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Αγιου στην Αιδηψό
3.    1.183.619,30 € για την κατασκευή έργων διευθέτησης οριοθετημένου τμήματος Σαρανταποτάμου ΔΕ Αμαρυνθίων
4.    1.229.212,20 € ως επιχορήγηση στο ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια Κινητού Εξοπλισμού ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας»
5.    2.071.000,00 € για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Ψαχνών
6.    712.425,00 € για την ανέγερση νέου νηπιαγωγείου Αφρατίου
7.    1.592.500,00 € για την κατασκευή και προμήθεια εξοπλισμού Υδατοδρομίων Νομού Εύβοιας
8.    1.118.776,07 € για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης
9.    506.100,92 € για εξόφληση κατόπιν δικαστικής απόφασης προς αποπληρωμή του έργου «Αντικατάσταση επισκευή αρδευτικού  αύλακα Καλαποδίου και βελτίωση υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου»
10.    88.880,45 για εξόφληση δικαστικής απόφασης που αφορά την αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων για την κατασκευή του συγκοινωνιακού κόμβου της Δροσιάς.
Εξαιρώντας τα χρήματα που προορίζονται για την εξόφληση δικαστικών αποφάσεων συνολικά από αυτή την απόφαση εγκρίθηκαν για την Εύβοια αναγκαία έργα κοινωνικών υποδομών και ανάπτυξης συνολικού ύψους 8.366.330,68 €!
Δύο είναι τα κρίσιμα ζητήματα που οφείλουμε να θυμόμαστε όλοι:
Α.  Η Εύβοια αντιμετωπίζεται πλέον ισότιμα, βρίσκει ευήκοα ώτα στις ανάγκες της και γίνονται από πλευράς της κυβέρνησης όλες οι αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα και κυρίως να αποκτήσει το νησί κρίσιμες και σύγχρονες υποδομές προς όφελος τόσο της κοινωνίας όσο και της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού.
Β. Τα πολλά χρήματα που εγκρίνονται για την Εύβοια επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δανεικά αλλά εξασφαλίζονται από την κυβέρνηση μέσα από τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ιεραρχούνται ορθολογικά οι προτεραιότητες, αξιολογούνται αντικειμενικά οι ανάγκες και το όφελος στην τοπική κοινωνία!
Τα χρήματα που διατίθενται σε όλους τους Δήμους της Εύβοιας και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αρχίζει πλέον να αποκαλύπτεται μια νέα εικόνα για τις δυνατότητες της χώρας, τώρα που είναι απαλλαγμένη από τη συνήθεια του παλαιού συστήματος εξουσίας να καλύπτει τις ανάγκες των ελίτ.
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η χώρα έχει τις δυνάμεις να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων όπως τα υδατοδρόμια, χωρίς να προσφεύγει στον υπέρογκο δανεισμό, αποπληρώνοντας τα δυσθεώρητα χρέη που κληρονόμησε, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα, επενδύοντας σταθερά σε κρίσιμες κοινωνικές υποδομές όπως σχολεία και δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις.


*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages