Το Μέλλον του βόλεϊ της Χαλκίδας είναι εδώ! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Το Μέλλον του βόλεϊ της Χαλκίδας είναι εδώ!

 Ανοικτή Επιστολή – Πρόταση - του Γιάννη Καρκαλή*
ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ το βόλεϊ είναι το ομαδικό άθλημα που κέρδισε τις εντυπώσεις και δικαιωματικά σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της αθλητικής πυραμίδας των Εθνικών Κατηγοριών της Χαλκίδας.
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ως εκπρόσωπος της πόλης στην Α1 Εθνική Κατηγορία κάνει τα τελευταία χρόνια υπερήφανους όλους του Χαλκιδέους και συνεχίζει  να προσφέρει ατέλειωτες χαρές και αθλητικές συγκινήσεις.
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ πέτυχε, έπεισε και τους πιο δύσκολους και το βόλεϊ της πόλης βρίσκεται στις καρδιές όλων των Χαλκιδέων που αισθάνονται υπερήφανοι σε όποιο μέρος και να βρίσκονται.
ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ μετά από την ιστορική ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΟΧ την 10ετία του ΄60 η  πόλη έχει πάλι τον εκπρόσωπό της στη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας τη volleyleague και μάλιστα με ευρωπαϊκές προοπτικές.
Η ΧΑΛΚΙΔΑ έχει τον δικό της αθλητικό πρεσβευτή στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.
ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ δεν είναι ποια υπόθεση ενός αθλητικού σωματείου, αλλά υπόθεση όλων των πολιτών, των εκπροσώπων της πολιτείας και όλων των φορέων της πόλης.
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ επί της ουσίας ανοίγει μία δημόσια διαβούλευση - για το μέλλον του βόλεϊ της Χαλκίδας, με προεκτάσεις στον αθλητισμό, την κοινωνία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο και τον τουρισμό - για αποφάσεις με άμεσα και υλοποιήσιμα αποτελέσματα.

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΟΙ να πάρουμε θέση και να υλοποιήσουμε αποφάσεις που θα προκύψουν από αυτό το διάλογο προς το συμφέρον όλων.
Ο ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ο ΟΠΕΧ και ο ΔΟΑΠΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ σήμερα είναι οι βασικοί φορείς που υποχρεωτικά συμμετέχουν σε αυτή τη διαβούλευση ως πυλώνες στήριξης για την ανάπτυξη και την προοπτική του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ η άνοδος του βόλεϊ σε όλα τα επίπεδα τοπικής ανάπτυξης αθλητισμού και πρωταθλητισμού προς το συμφέρον και την πρόοδο του τόπου.
Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μεταξύ των προέδρων και μελών των Δ.Σ. των δύο αθλητικών σωματείων βόλεϊ της Χαλκίδας για κοινές αποφάσεις μέσα από συναντίληψη και συναίνεση ορίστηκε για αύριο Τρίτη 19/6.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ που περιλαμβάνει η ατζέντα της διαβούλευσης είναι:

- ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ. Η Χαλκίδα γνωρίζουμε ότι είναι από τις προνομιούχες ελληνικές πόλεις που διαθέτει αρκετά κλειστά γυμναστήρια αναλογικά με τον πληθυσμό της και άριστα συντηρημένα. Η παρούσα εικόνα που παρουσιάζει το βόλεϊ σήμερα στην πόλη δια μέσου αυτών είναι δεδομένο ότι χρειάζεται καλύτερη δομημένη οργάνωση για να έχει θετικότερα αποτελέσματα και προοπτική για το μέλλον του αθλήματος. Ένα παράδειγμα: Η υπάρχουσα δομή δεν εξυπηρετεί σε ικανοποιητικό βαθμό την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος και τη διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο των Σωματείων, Εθνικών ομάδων, Τοπικών Ενώσεων κ.ά. Όποιες  προτάσεις στο παρελθόν τέθηκαν ναυάγησαν αφού σκόνταφταν στην τροποποίηση των ημερήσιων προγραμμάτων των γυμναστηρίων που δημιουργούσε εκ των προτέρων αδιέξοδο λόγω της ακύρωσης προπονήσεων  άλλων αθλημάτων, μπάσκετ, γυμναστική, κ.ά. ή τον οικονομικό προϋπολογισμό.
Η λειτουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου με αποκλειστική χρήση για το βόλεϊ είναι εμφανές ότι θα είχε θετικά αποτελέσματα αφού θα λειτουργούσε πάντα προς το συμφέρον του αθλήματος όπου τα σωματεία και ο ΔΟΑΠΠΕΧ ως οι αποκλειστικά άμεσα τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς για το άθλημα θα είχαν σαφώς ευκολότερο έργο με γρήγορες αποφάσεις.
- ΤΟ ΔΑΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΝΗΘΟΥ είναι τα δύο από όλα τα γυμναστήρια της Χαλκίδας που ανταποκρίνονται και πληρούν τις  παραπάνω προϋποθέσεις και για αυτά τα γυμναστήρια πρέπει να γίνει η συζήτηση.
 - ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. Αναμφίβολα οι παραπάνω θέσεις, απόψεις με θετική κατάληξη δίνουν προοπτική και άμεση λύση στις σκέψεις των ανθρώπων του βόλεϊ για την άνοδο των γυναικείων τμημάτων με παρουσία των σωματείων στις Εθνικές Κατηγορίες, μελλοντικά ακόμη και την Α1, στο δρόμο που χάραξαν οι άνδρες.
- ΒΟΛΕΪ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ή ΣΥΝΟΙΚΙΑ. Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τη γεωγραφική θέση, τη διαμόρφωση της πόλης της Χαλκίδας, το κυκλοφοριακό, τη συγκοινωνία, την οικονομική κρίση, τη χρονοβόρο μετακίνηση και θέλουμε να προσφέρουμε στη βελτίωση ποιότητας ζωής των οικογενειών και την πρόοδο των αθλητών που ασχολούνται με το βόλεϊ είναι άμεση η προτεραιότητα και αναγκαία υποχρέωση όλων μας (σωματείων βόλεϊ - ΔΟΑΠΠΕΧ) να βάλουμε το άθλημα σε κάθε γειτονιά της πόλης.
- ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Γνωριμία με το άθλημα για τους μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με τη συμμετοχή προπονητών και κορυφαίων αθλητών των ομάδων μας στην τοπική κοινωνία, σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΠΕΧ, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα ΤΕΙ Χαλκίδας και την έγκριση του υπουργείου παιδείας στα πλαίσια των μαθημάτων της φυσικής αγωγής, επαγγελματικού προσανατολισμού και ιδιαίτερα των σχολικών πρωταθλημάτων που όλοι γνωρίζουμε ότι έχουν υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια με την περικοπή κονδυλίων στον σχολικό αθλητισμό από την οικονομική κρίση που υπόκειται ο θεσμός.
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Είναι καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας όσο και των αθλητικών σωματείων να υλοποιούν προγράμματα για κοινωνική προσφορά με διακριτικό και αδιάβλητο τρόπο επιλογής για μία κοινωνία ίση προς όλους (δωρεάν συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στα τμήματα βόλεϊ των σωματείων για οικογένειες που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες, Δωρεάν είσοδος σε αγώνες Α΄ Εθνικής κλπ).
- ΑΜΕΑ: Άμεση δημιουργία τμημάτων βόλεϊ για ΑΜΕΑ όλων των ηλικιών για την ανάπτυξη του παραολυμπιακού αθλήματος του βόλεϊ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!
ΒΟΛΕΪ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Ο Αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και δεν υπηρετεί αποκλειστικά ορισμένες ηλικίες αλλά είναι για όλους! Υλοποίηση προγραμμάτων των αθλητικών σωματείων σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΠΕΧ για εκμάθηση βόλεϊ για όλους, ακαδημιών, ενηλίκων στα σχολεία της πόλης και διοργάνωση αγώνων.
- BEACH VOLLEΥ: Να βρεθεί δημοτικός χώρος που θα στεγάσει το Ολυμπιακό άθλημα του Μπιτς βόλεϊ με ευθύνη λειτουργίας των σωματείων σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΠΕΧ. Είμαστε δυστυχώς η πόλη που δεν διαθέτει ούτε ένα δημοτικό γήπεδο Μπιτς βόλεϊ σε ένα ολυμπιακό άθλημα που χαρακτηρίζεται ο βασιλιάς του καλοκαιριού σε όλο τον κόσμο και αποτελεί για πολλές πόλεις την τουριστική προβολή τους.
- ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ προς συζήτηση που δεν αναφέρονται στην παρούσα πρόταση και θα προστεθούν στη συνάντηση.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της πρώτης συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων θα κατατεθούν γραπτώς στον ΔΟΑΠΠΕΧ και στο γραφείο της Προέδρου του ώστε άμεσα ενόψει της νέας αθλητικής χρονιάς να ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων και με τους τρεις εμπλεκόμενους φορείς που υπηρετούν το άθλημα στην πόλη της Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ - ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΟΠΕΧ).
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ: Συνέχεια με άμεση επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς της πόλης και περιφέρειας. Ιδιαίτερα για τα τμήματα των σωματείων  που συμμετέχουν στις Εθνικές Κατηγορίες ως άμεσα συνδεδεμένες με την πρόοδο, τον αθλητισμό, την παιδεία, την ανάπτυξη, το εμπόριο, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό της πόλης!
ΟΙ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ αυτής της διαβούλευσης θα ξεκαθαρίσουν επί της ουσίας το τοπίο, θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές και θα αποτελέσουν φάρο προσανατολισμού για τα επόμενα χρόνια με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων που υπηρετούν το άθλημα στην πόλη μας.
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ θα έχουν κάνει το χρέος τους απέναντι στην πόλη, την πολιτεία, τον αθλητισμό, το βόλεϊ, την παιδεία και την κοινωνία που υπηρετούν και θα αγωνιστούν έχοντας ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ στο πλευρό τους όλους τους αθλητές, γονείς, παράγοντες, φορείς και ιδιαίτερα όλους τους πολίτες της Χαλκίδας που περιμένουν να δουν, να ζήσουν και να χειροκροτήσουν τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας ως μία παρακαταθήκη για το μέλλον των παιδιών μας και της πόλης!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!  ΕΜΕΙΣ..;

*Ο Γιάννης Καρκαλής είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματείου βόλεϊ ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages