Σίμος Κεδίκογλου: «Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ομοθυμία και ομοφωνία στα κρίσιμα εθνικά θέματα» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ομοθυμία και ομοφωνία στα κρίσιμα εθνικά θέματα»

Βολές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα, όπως το Σκοπιανό και η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας, αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι σε μία περίοδο, που είναι αναγκαία η ύπαρξη ομοθυμίας και ομοφωνίας, δυστυχώς, στην κυβέρνηση δεν φαίνεται να υπάρχει.
Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Epsilontv και  στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου, «Ξυπνάμε Μαζί» τόνισε, ότι μία κυβέρνηση πρέπει να έχει ενιαία φωνή κάτι που δεν συμβαίνει στην παρούσα κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι οι μέχρι σήμερα οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, του Υπουργού Εξωτερικών και του κυβερνητικού εκπροσώπου κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος.
Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για την τελευταία δήλωση του Γενικού  Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν μεταξύ τους τις διαφορές, ενώ διερωτήθηκε για το ποιά ακριβώς είναι η θέση της κυβέρνησης απέναντι στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, φθάνοντας στο σημείο να αποκαλούν τα Ίμια από γκρίζες ζώνες ως τουρκικά.
Όπως είπε: «Η Τουρκία λέει ότι τα Ίμια είναι δικά της και η Ελλάδα απαντάει: απλώς δεν ξέρετε τι λέτε. Κάνει γαργάρα μία αναβάθμιση των τουρκικών διεκδικήσεων. Πρέπει να απαντήσουμε με το σωστό τρόπο, πρέπει να έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε ετοιμότητα, αλλά πρωτίστως πρέπει να αξιοποιήσουμε τη θέση μας στους Διεθνείς Οργανισμούς.
»Η Νέα Δημοκρατία  υπέδειξε συγκεκριμένα διπλωματικά βήματα, που έπρεπε ήδη να είχαν γίνει και καλούμε την κυβέρνηση να τα ακολουθήσει. Η Ελλάδα έπρεπε να είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα, να έχει αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης των συμμάχων μας σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς και επίσης θα έπρεπε ήδη να είχε απαντήσει στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ μετά  την τελευταία δήλωσή του. Αυτά που λέμε θέλουμε να ακουστούν στην Άγκυρα. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα θέμα και έχει πλήρως κατοχυρωμένα τα δικαιώματά της. Δεν δεχόμαστε να μάς λέει κανένας να τα βρούμε με τους Τούρκους σαν να είμαστε εξίσου υπεύθυνοι, ενώ δεν θα πρέπει να μάς διαφεύγει το γεγονός ότι όλο το πολιτικό φάσμα της Τουρκίας υιοθετεί ακραία ρητορική έναντι της χώρας μας και εν όψει της προεκλογικής περιόδου βρίσκονται σε  εθνική πλειοδοσία. »
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε: «σκοπός της κυβέρνησης είναι να υπάρχει ακυβερνησία, προκειμένου οι αρμοδιότητες να ασκούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών ή και αυτό είναι το σατανικό σχέδιο, να διορίσουν μόνιμους γραμματείς, λαϊκούς κομισάριους για να εξασκεί τις αρμοδιότητες και να έχει την εξουσία ο διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ γραμματέας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages