Σίμος Κεδίκογλου: «Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την Εύβοια» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την Εύβοια»

«Το Επιμελητήριο της Εύβοιας μπορεί να γίνει το εργαλείο ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας. Μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου επιδιώκουμε με την κατάθεση συμπληρωματικών προτάσεων να συνδιαμορφώσουμε τους βασικούς άξονες  του οικονομικού προγράμματος  της  Νέας Δημοκρατίας, για να είμαστε  κατάλληλα προετοιμασμένοι να κάνουμε την επόμενη διακυβέρνηση όσο γίνεται πιο ιδανική για το Νομό.»
Αυτό επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στη Χαλκίδα, με ομιλητή τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ - βουλευτής Κορινθίας, κ.  Χρίστο Δήμα, ο οποίος προηγουμένως πραγματοποίησε συνάντηση με τις διοικήσεις του Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου, όπου και έγινε καταγραφή των προβλημάτων, που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η «συνταγή» οικονομικής πολιτικής, ούτως ώστε να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ανάπτυξης, που θα δώσει «ανάσα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί «σήμερα - όπως είπε χαρακτηριστικά- δεν συμφέρει κανέναν να παράγει και να δουλεύει με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται στην αυτοκτονία.»
Στη  συνέχεια επεσήμανε τη σημασία της επίσκεψης του προέδρου της Ν.Δ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εύβοια, λέγοντας:
«Είχαμε τη χαρά για πρώτη φορά ένας αρχηγός κόμματος, ο επόμενος πρωθυπουργός,  να διασχίσει οδικώς όλη την Εύβοια από Νότο μέχρι Βορρά. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, ακόμα  και ο πατέρας του το έκανε με ελικόπτερο. Το πρώτο κέρδος; Είδε την άσχημη κατάσταση του οδικού μας δικτύου και έχουμε τον επόμενο πρωθυπουργό σύμμαχο και θα δείτε, ότι θα είναι στις δεσμεύσεις του,  γιατί το οδικό δίκτυο είναι η ραχοκοκαλιά μιας τοπικής οικονομίας.

Για πρώτη φορά η Εύβοια έχει τον επόμενο πρωθυπουργό να έχει διασχίσει όλο της το μήκος και να έχει καταλάβει τις αναπτυξιακές προοπτικές του Νομού και παράλληλα ενημερώθηκε για την ανάγκη να επιλυθούν προβλήματα, όπως το ιδιοκτησιακό στην Κάρυστο και το ζήτημα με τα λατομεία. Αυτό που ζητήσαμε είναι να γίνει νομοθετική  ρύθμιση ειδικά για την Εύβοια, όπως έγινε σε άλλους Νομούς, όπου αντίστοιχα προβλήματα λύθηκαν με ad hoc  νομοθετικές ρυθμίσεις.
Στην Κύμη επισκέφθηκε  το λιμάνι, που πρέπει να είναι η πύλη της κεντρικής Ελλάδας όχι μόνο στο Β. Αιγαίο αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα, όπου είδε αγκυροβολημένο μόνο ένα πλοίο, το Σκυριανό. Να θυμίσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο Κύμης επί ΠΑΣΟΚ πήρε μία  μοναδική απόφαση, που δεν έχει προηγούμενο, να διώξει όλα τα πλοία, να διώξει τους ιδιώτες.
Στο Μαντούδι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε έναν τόπο κατεστραμμένο να παλεύει να αναγεννηθεί, έχοντας ελπίδες επί των ημερών μας, διαπιστώνοντας ότι η Εύβοια έχει πλούσιο δυναμικό και αναπτυξιακές προοπτικές.»

Και κατέληξε: « Εμείς πρέπει να προσθέσουμε τις δικές μας προτάσεις για το  πως μπορεί να έχει η Εύβοια ακόμα μία καλύτερη ευκαιρία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο  Μητσοτάκη. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός, ότι μας επισκέφθηκε  και θέλω να συνεργαστούμε μέσα από έναν διαρκή διάλογο το Επιμελητήριο να γίνει το «εργαλείο», που χρειάζεται η τοπική μας οικονομία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages