Δύναμή μας η Φωνή μας, Δύναμή μας η Συμμετοχή μας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Δύναμή μας η Φωνή μας, Δύναμή μας η Συμμετοχή μας

Τιμούμε σήμερα τις γυναίκες που έδωσαν τον ωραίο αγώνα για την ισότητα, την ελευθερία, την Δημοκρατία.
Οφείλουμε με αφορμή τη σημερινή ημέρα να αναλογιστούμε ότι στον κόσμο που ζούμε τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Δεκαετίες αγώνων του προηγούμενου αιώνα άλλαξαν την κοινωνική πραγματικότητα.
Η κοινωνία μας σήμερα είναι σίγουρα καλύτερη από ότι πριν από μερικές δεκαετίες. Νέες προκλήσεις και νέες αμφισβητήσεις κεκτημένων δικαιωμάτων προκύπτουν συνεχώς ακόμα και στον ανεπτυγμένο κόσμο.
Εξακολουθούν σήμερα να υπάρχουν τα εύκολα «θύματα», εργαζόμενες που «δέχονται» να πληρώνονται λιγότερο για την ίδια εργασία. Εξακολουθεί σήμερα να ισχύει η ανισότητα των ευκαιριών, η ανισομερής εκπροσώπηση των δύο φύλων. Η πραγματικότητα εξακολουθεί να αμφισβητεί τις κατακτήσεις σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας.
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον αγώνα για ισότητα και αξιοπρέπεια είναι εμφανείς σε όποιον θέλει να βλέπει την αλήθεια. Η άνεργη γυναίκα, η ημιαπασχολούμενη γυναίκα, η ανύπαντρη μητέρα, η άνεργη μητέρα, η νοικοκυρά, κάθε εργαζόμενη έρχεται αντιμέτωπη με νέες αμφισβητήσεις, νέες υποχρεώσεις, νέες υποχωρήσεις στο όνομα της ανάγκης.
Οι γυναίκες πρόσφυγες που ο πόλεμος ξεσπίτωσε αγωνίζονται να βρουν ασφάλεια. Οι γυναίκες στην Ελλάδα, θύματα ενός άλλου οικονομικού πολέμου αγωνίζονται να βρουν ασφάλεια. Οι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας αγωνίζονται να βρουν ασφάλεια. Χιλιάδες γυναίκες αγωνίζονται καθημερινά να βρουν αξιοπρέπεια, σεβασμό, αγάπη.
Η ισότητα σε όλα δεν έχει κατακτηθεί ακόμα. Η ισότητα δεν είναι ακόμα κοινωνική συνείδηση. Κάθε γυναίκα μόνη της είναι αδύναμη να αντιμετωπίσει την σκληρή και άνιση πραγματικότητα. Οι γυναίκες ενωμένες είναι πιο δυνατές. Υποχρέωση μας να απλώσουμε το χέρι σε όσες γυναίκες φοβούνται, σε όσες δεν τολμούν, σε όσες υποχωρούν μπροστά στην ανάγκη.
Αντίπαλος δεν είναι ο άντρας, ο σύντροφος, ο εργοδότης, ο προϊστάμενος. Αντίπαλος είναι η νοοτροπία της διάκρισης και της υποτίμησης. Σκοπός μας η κοινωνική ειρήνη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική πρόοδος, η διαμόρφωση εκείνων των προϋποθέσεων που επιτρέπουν να διεκδικήσουμε όλοι το δικαίωμα στην ευτυχία.
Χρέος μας να αντιληφθούμε τη Δύναμη μας, υποχρέωσή μας να κινητοποιηθούμε για να μεγαλώσουμε τη Δύναμη μας.
Δύναμή μας είναι η Φωνή μας, Δύναμή μας είναι η Συμμετοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages