Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Αθήνα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Αθήνα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου 2018, παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μαζί με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεο, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Κερκύρας κ. Νεκτάριο, Γλυφάδας κ. Παύλο, Θήρας κ. Επιφάνιο, Δράμας κ. Παύλο, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Λαγκαδά κ. Ιωάννη, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο, Χίου κ. Μάρκο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν Υπουργοί, εκπρόσωποι του Στρατού, του Ναυτικού και της Αστυνομίας, Βουλευτές καθώς και πλήθος πιστών.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων σε ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στην Κωνσταντινούπολη το έτος 843, μετά το πέρας της οποίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο με την ανώτατη τιμή της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages