Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Φθιώτιδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Φθιώτιδα

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Φθιώτιδα
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα (14) μέλη του κυκλώματος
 Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και το «αρχηγικό» στέλεχος, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας
Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται ακόμη έξι (6) άτομα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες τα μέλη του κυκλώματος
 Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, κατά την διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν περίπου (4) κιλά κάνναβης και ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και μεθαδόνης
Επίσης κατασχέθηκαν όπλα, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, περισσότερα από (45.000) ευρώ, οχήματα, κινητά τηλέφωνα κ.α.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των κατασχεθέντων, είναι και ένα υπηρεσιακό πιστόλι, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του «αρχηγού» του κυκλώματος και είχε αφαιρεθεί τον Ιούνιο του 2013 από την οικία Ειδικού Φρουρού, σε περιοχή της Αττικής

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (14-02-2017) το πρωί, συνελήφθησαν σε περιοχές της Λαμίας και της Στυλίδας, συνολικά δεκατέσσερα (14) μέλη του κυκλώματος (δεκατρείς άνδρες και μία γυναίκα), εκ των οποίων ένας υπήκοος Αλβανίας και όλοι οι υπόλοιποι ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως και 58 ετών.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Στυλίδας και Αταλάντης, ενώ διενεργήθηκαν έρευνες και στο Μενίδι Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης, χρησιμοποιήθηκαν και δύο σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.
Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι το «αρχηγικό στέλεχος» του κυκλώματος, ημεδαπός ηλικίας 23 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα ένας 35χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται ακόμη έξι (6) άτομα (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας από 19 έως και 45 ετών. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς και τρεις υπηκόους Αλβανίας, εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Αλβανίας. Όπως προέκυψε οι ανωτέρω προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες τα μέλη του κυκλώματος.
Η πλήρης αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, επετεύχθη μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.
Αναλυτικότερα, η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του 2016, διέθετε ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση, αρχηγικό ρόλο στην οποία διαπιστώθηκε ότι είχε ο 23χρονος.
Τα μέλη του κυκλώματος, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του 23χρονου, προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη κ.λ.π.), τις οποίες αφού αρχικά απέκρυπταν σε ερημικές τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας, ακολούθως προέβαιναν στην περεταίρω εμπορία τους σε δεκάδες χρήστες (μεταξύ των οποίων και σε ανήλικους), σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν, αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ για την διευκόλυνση της παράνομης και εξακολουθητικής τους δράσης, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσημειωμένο κώδικα και χρησιμοποιούσαν οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) ιδιοκτησίας τους.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών ερευνών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
(3) κιλά και (912,95) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης,
(8) μπουκάλια που περιείχαν ποσότητα υγρής μεθαδόνης,
(4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ναρκωτικά δισκία,
το χρηματικό ποσό των (48.685) ευρώ,
(3) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα replica,
αεροβόλο τυφέκιο και τυφέκιο τύπου φλόμπερ,
(1) μαχαίρι πολεμικό τύπου, με μήκος λάμας (48) εκατοστών,
(15) φυσίγγια πιστολιών και σιδερογροθιά,
πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών sim,
(5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των κατασχεθέντων, είναι και ένα υπηρεσιακό πιστόλι, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του «αρχηγού» του κυκλώματος και είχε αφαιρεθεί τον Ιούνιο του 2013, μετά από διάπραξη κλοπής σε οικία Ειδικού Φρουρού, σε περιοχή της Αττικής.
Επίσης πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Τα μέλη του κυκλώματος αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση, για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages