ΕΣΥ και εργολαβικές επιχειρήσεις - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΕΣΥ και εργολαβικές επιχειρήσεις

Θέμα: Απάντηση σε ερώτηση που κατέθεσαν  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Εύβοιας Ακριώτης Γιώργος για τον έλεγχο και την εποπτεία Επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν παροχή υπηρεσιών προς τα Νοσοκομεία καθώς και σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Με αφορμή το συχνό φαινόμενο οι εργολαβικές επιχειρήσεις  να μην εκτελούν τις εργασίες που αναλαμβάνουν σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές που περιγράφονται στους όρους των διαγωνισμών και επιπλέον να παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία με διάφορους τρόπους  αλλά και για τις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι/ες αντιδρούν και καταγγέλλουν τις παραβιάσεις, απολύονται ή στοχοποιούνται από τους εργολάβους ερωτήθηκαν τα Υπουργεία  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.
Τα αρμόδια Υπουργεία  απάντησαν ότι προσανατολίζονται σε σημαντικές αλλαγές του συστήματος προμηθειών υγείας  και προωθούν διαδικασίες για την απευθείας σύναψη ατομικών συμβάσεων μεταξύ των Νοσοκομείων και εργαζομένων στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων. Γεγονός που θα οδηγήσει όχι μόνο στην μείωση της δαπάνης των Νοσοκομείων σε εργολαβικές εταιρείες outsourcing αλλά και στην αναβάθμιση του συνολικού πλαισίου των εργαζόμενων σε αυτές.
Σημειώνουμε ότι και στο Γ. Ν. Χαλκίδας έχουν προκύψει αντίστοιχα φαινόμενα, όπου παρακάμπτεται η προθυμία των υπάλληλων να συνδράμουν στην απλή συντήρηση ιατρικών μηχανημάτων, με αποτέλεσμα την «άσκοπη» διαμεσολάβηση  εργολαβικής επιχείρησης και μάλιστα με προκλητική ωριαία αποζημίωση…

Γραφείο Τύπου
************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages