«Όχι στις μνημονιακές πολιτικές, που στέλνουν τα ΑμεΑ στον κοινωνικό καιάδα». - Sourta-Ferta

Post Top Ad

«Όχι στις μνημονιακές πολιτικές, που στέλνουν τα ΑμεΑ στον κοινωνικό καιάδα».

Οι μνημονιακές πολιτικές της σκληρής και απάνθρωπης λιτότητας, που εφαρμόζονται στη χώρα μας εδώ και 6 χρόνια, έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των ατόμων με αναπηρία.
Στην Ελλάδα σήμερα,, τα Άτομα με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και οι οικογένειές τους, βιώνουν τη διάκριση, την αδικία και την φτωχοποίηση  σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Το 3ο Μνημόνιο, που ψήφισαν από κοινού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, με μια σειρά ανθρωποκτόνων μέτρων, φέρνει νέα επώδυνη μείωση εισοδήματος, κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων, μείωση των αναπηρικών συντάξεων, αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας, κατάρρευση της κοινωνικής πρόνοιας, διάλυση του τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης και εξοστρακισμό των παιδιών με αναπηρία, λουκέτα σε δομές που φιλοξενούν Άτομα με Αναπηρία και επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.
Η αδικία και η ανισότητα, φαινόμενα που σήμερα στις εποχές των μνημονίων γνωρίζουν ακόμα μεγαλύτερη έξαρση, δημιουργούν εντάσεις και αντιδράσεις, εντείνοντας τον κοινωνικό ρατσισμό. Τα όρια αντοχής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους έχουν εξαντληθεί.
Η διαδικασία και ο βαθμός εκπολιτισμού μιας κοινωνίας, όμως, απαιτεί την ενσωμάτωση και ένταξη και όχι τον αποκλεισμό της ανθρώπινης πολυμορφίας. Το εγγυημένο εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή, οι οικονομικά προσιτές και ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, η αξιοπρεπής εργασία και η πλήρης συμμετοχή στην κοινωνία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους είναι αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους με την πρωτοφανή σε μέγεθος συμμετοχή τους στην πανελλαδική συγκέντρωσή τους στις 4 του περασμένου Νοέμβρη απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι αναλαμβάνουν δράση, αφυπνίζουν τις συνειδήσεις τους, παραμερίζοντας τη μοιρολατρία, την αδράνεια, τον συμβιβασμό!
Δεν αποδέχονται τον κοινωνικό Καιάδα, στον οποίο οι δανειστές της χώρας, η κυβέρνηση και τα παλαιομνημονιακά κόμματα επέλεξαν να τους καταδικάσουν!
Αγωνίζονται για την ακύρωση των μνημονίων και για την προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, για να σταματήσει το καθεστώς διωγμού των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των ΑμεΑ!
 
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

•    Δίνει το παρόν, συνεχίζει στο πλευρό του Αναπηρικού Κινήματος τις μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις και στηρίζει τις ιστορικές κατακτήσεις του.

•    Αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να παρθούν μέτρα προστασίας κι όχι ευθανασίας των ΑμεΑ και για  να μην γίνουν περικοπές και σ' αυτά τα πενιχρά αναπηρικά επιδόματα που χορηγούνται σήμερα.

•    Υποστηρίζει σταθερά τα Άτομα με Αναπηρία, που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και αντιμετώπιση, όχι από οίκτο ή φιλανθρωπία, αλλά γιατί η στήριξή τους αποτελεί ηθική και  δημοκρατική υποχρέωση μιας οργανωμένης κοινωνίας και των θεσμών της.

Το γραφείο τύπου


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages