Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Οι κινήσεις της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα τόσο σε ότι αφορά το μίγμα που θα στείλει στις Βρυξέλες, τόσο και σε ότι αφορά τα μέτρα που θα λάβει για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του σημερινού τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βόμβα για το Μνημόνιο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "συγκλονιστικά στοιχεία για τον τρόπο και τις συνθήκες που εκτοξεύτηκε σε ύψη-ρεκόρ το δημόσιο χρέος κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη μέθοδο με την οποία φούσκωσε το έλλειμμα του 2009, προκειμένου να υπαχθεί η χώρα στη διεθνή κηδεμονία, περιέχει ο συλλογικό τόμος «Η ελληνική πολιτική οικονομία 2000-2010, από την ΟΝΕ στον Μηχανισμό Στήριξης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη".


ΕΘΝΟΣ: "Επιδότηση ενοικίου σε 30.000 νοικοκυριά"

Η εφημερίδα σημειώνει "σημαντικές παρεμβάσεις με σκοπό την ανακούφιση ευρύτατων τμημάτων του κοινωνικού συνόλου περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι βασικοί του τομείς αρθρώνονται σε μέτρα ενίσχυσης της στέγασης, της σίτισης και της ηλεκτροδότησης νοικοκυριών που έχουν πληγεί από την κρίση. Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά και σε ανέργους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γιατί η Αγία Σοφία τρομάζει την Τουρκία και η προφητεία Ιωσήφ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι Τουρκαλάδες τα «μάζεψαν» στο Αιγαίο, μόλις η κυβέρνηση τους έδειξε τα... μπροστινά της".

ΕΣΤΙΑ: "Η χώρα οδηγείται προς το Grexit"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν δεν αλλάξει η κατεύθυνσις της πολιτικής, το τελευταίο θα είναι ζήτημα χρόνου. Μπορεί η Κυβέρνησις να το αποκλείει, αλλά με την πολιτική της οδηγεί την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης".

Η ΑΥΓΗ: "Εμπρακτη αλληλεγγύη σε 500.000 φτωχούς"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«ως το πρώτο αυτονόητο βήμα, μέχρι το επόμενο», που αναμένεται να γίνει επίσης πολύ σύντομα, εκτιμά η υπουργός αναπληρώτρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που εστάλη χθες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τη Νομοπαρασκευατική Επιτροπή της Βουλής και πρόκειται να κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ναρκοπέδιο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ναρκοπέδιο κινείται η κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς η χώρα μένει με άδεια ταμεία, ενώ την ίδια ώρα ο Β. Σόιμπλε απειλεί ακόμη και με πιστωτικό επεισόδιο αν δεν καταφέρουμε να πληρώσουμε εγκαίρως την πρώτη δόση των περίπου 280 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ αποκλείει την εκταμίευση έστω και ενός ευρώ πριν από το τέλος Απριλίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σύγχυση γύρω από τους φόρους"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη διαμόρφωση ενός πακέτου μέτρων κοστολογημένων και μη, το οποίο θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, ενώ την ίδια ώρα δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών επιτείνουν τη σύγχυση ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη φορολογία".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«ΤΡΟΦΕΙΑ» σε 300.000 νοικοκυριά"

Η εφημερίδα γράφει "εν αναμονή του νομοσχέδιου της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο οποίο περιλαμβάνονται μέτρα για την ηλεκτροδότηση, σίτιση και στέγαση πολιτών και νοικοκυριών που «διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε μια προκλητική ενέργεια - κλιμάκωσης των αλλεπάλληλων προκλήσεων των τελευταίων βδομάδων - η τουρκική κυβέρνηση με ΝΟΤΑΜ ανακοίνωσε ότι θα δέσμευε από 2 Μάρτη μέχρι το τέλος του χρόνου τον εναέριο χώρο από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο, με τον ισχυρισμό της πραγματοποίησης στρατιωτικών ασκήσεων!!!".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κλειδώνουν τους χαμηλούς μισθούς"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κύμα μετατροπών σε ατομικές των συμβάσεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα καταγράφουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, αλλά και της ΓΣΕΕ ενόψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα εργασιακά και της αύξησης του κατώτατου μισθού. Υπό την απειλή της απόλυσης και με την ανεργία στο 25,8%, οι εργαζόμενοι καλούνται να αποδεχθούν μετατροπές βασικών όρων της εργασιακής σχέσης, όπως περικοπή ωρών εργασίας με αντίστοιχη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών".

Kontranews: "Μην τολμήσετε νέους φόρους που θα πλήξουν τις λαϊκές τάξεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όποιος τολμήσει να επιβάλλει νέα φοροκαταιγίδα, που θα πλήξει τις λαϊκές τάξεις, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας και εξαθλίωσης και σε καμία περίπτωση δεν αντέχει να υποβληθεί σε νέες θυσίες, όταν μάλιστα βλέπει όλους όσους εγκλημάτησαν με τα μνημόνια να διαθέτουν μια ιδιότυπη ασυλία και να μην τιμωρούνται".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγωνία για 3,5 δοσ."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνονται οι πιέσεις από το Βερολίνο στην Αθήνα να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και παράλληλα να εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές, τονίζοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το μαρτύριο της σταγόνας"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τη ρευστότητα κράτους, τραπεζών και της οικονομίας σε οριακή επίπεδα και με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, σε εξέλιξη βρίσκονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα να ξεπεράσει τον χρηματοδοτικό σκόπελο".

Πηγή: ΑΜΠΕ
************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages