Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου 2015) - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου 2015)

     Πίσω από κάθε γυναίκα κρύβεται μια μάνα, μια κόρη που πασχίζει να κρατήσει δεμένη μια οικογένεια , να δώσει αξίες και ιδανικά στην επόμενη γενιά της. Η γυναίκα είναι η συνεργάτιδα, η συνάδελφος, η συμφοιτήτρια και συναγωνίστρια στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της ζωής, απόλυτα συνυφασμένη με την εξέλιξη της πολιτικής και του πολιτισμού . Είναι εκείνη που θα αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση με περισσή υπομονή, είναι η σύντροφος στις χαρές και τις λύπες. Κρύβει μέσα της τη δύναμη να γκρεμίσει βουνά , αλλά και να βάλει θεμέλια.
       Η άλλη όψη που απαιτεί τον προβληματισμό μας, είναι η γυναίκα προστάτης μιας μονογονεϊκής οικογένειας που πασχίζει να τα καταφέρει σε αντίξοες συνθήκες. Είναι η άνεργη μητέρα που διεκδικεί το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία, η άνεργη πτυχιούχος που αγωνίζεται να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα, η εργαζόμενη που προσπαθεί καθημερινά να αποδείξει τα αυτονόητα, η γυναίκα πολιτικός που οραματίζεται την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου της.
        Ας κρατήσουμε τις βαρύνουσας σημασίας λέξεις, όπως “ισοτιμία, ισότητα των φύλων, ίσες ευκαιρίες” για όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου και ας κρατήσουμε την 8η Μαρτίου ως ημέρα ύμνου στη γυναίκα , ως φως της ζωής και ήμισυ της γης.

  Χρήστος Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων
Η 8η Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - αποτελεί ευκαιρία γιορτής, σεβασμού και προβληματισμού .


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages