Σκέφτεστε την Κουζίνα των ονείρων σας; Να τι πρέπει να γνωρίζετε! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σκέφτεστε την Κουζίνα των ονείρων σας; Να τι πρέπει να γνωρίζετε!


Η κουζίνα είναι η πραγματική καρδιά του σπιτιού μας.
Με τις ανοιχτές, σε ενιαίους χώρους να κερδίζουν σε δημοτικότητα, οι κουζίνες βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο του σχεδιασμού όταν έρθει η ώρα της ανακαίνισης ή του καινούριου μας σπιτιού.
Πλέον δύσκολα περιορίζουμε την κουζίνα μας σε κλειστό χώρο καθώς αποτελεί το δωμάτιο-κλειδί ολόκληρης της οικογένειας.
Έτσι όλοι ψάχνουμε για τις καλύτερες κουζίνες με τον τέλειο συνδυασμό οικονομίας, λειτουργικότητας και στυλ!
Θα αναρωτιέστε, από πού να ξεκινήσω όταν έρθει η ώρα να επιλέξω την κουζίνα των ονείρων μου;
Το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε να σκεφτούμε τόσο για την αισθητική όσο και την λειτουργικότητα της κουζίνας μας, είναι τα ντουλάπια της

Ποιο είναι το στυλ που μου αρέσει περισσότερο;
Ποιο είναι το budget και ποια τα τετραγωνικά που σκοπεύω να διαθέσω για αυτήν;

Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις, θα βοηθήσετε τον σχεδιαστή σας να σας δώσει την σωστή κατεύθυνση, και τότε η διασκέδαση ξεκινά!
Είτε το στυλ σας είναι κλασικό, είτε μοντέρνο, είτε διαχρονικό, το σίγουρο είναι πως θα έχετε πληθώρα επιλογών για κάθε πτυχή της κουζίνας σας. Μία καλή αρχή πριν μιλήσετε με τον σχεδιαστή σας, είναι να κάνετε μία έρευνα στο ίντερνετ ή απλά να τσακίσετε τις σελίδες από μερικά περιοδικά που βρίσκετε ενδιαφέρουσες κουζίνες. Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο στάδιο, ειδικά εάν έχετε δυσκολία να εκφράσετε το ξεχωριστό σας γούστο και στυλ.
Δείτε τα παραδείγματα που ακολουθούν έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε τι είναι καλύτερο για εσάς:

Μοντέρνες & Μίνιμαλ Κουζίνες
Η μοντέρνα κουζίνα είναι κομψή και γεωμετρική. Οι γραμμές είναι δυνατές και καθαρές. Το συνολικό look είναι μινιμαλιστικό χωρίς την παρουσία διακοσμητικών. Η επιφάνεια των ντουλαπιών μπορεί να είναι γυαλιστερή ή ματ από μασίφ ξυλεία ή MDF με επένδυση από μελαμίνη, βακελίτη, PVC, λάκα, καπλαμά κλπ. Τα πορτάκια των ντουλαπιών είναι σχεδόν πάντα επίπεδα χωρίς διακοσμητικές λεπτομέρειες. Στην μοντέρνα κουζίνα κυριαρχεί το γυαλί ακόμα και σαν υλικό πάγκου, καθώς και τα αξεσουάρ από ανοξείδωτο ατσάλι.




Παραδοσιακές & Κλασικές Κουζίνες

Μία κλασική κουζίνα είναι συμμετρική στον σχεδιασμό. Οι λεπτομέρειες είναι πολύ διακοσμημένες, όπως  διακοσμητικά γύψινα, καμπυλωτές προβολές, και γυριστά πόδια. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι θερμά, με τους  τόνους του ξύλου και το κρεμ να πρωταγωνιστούν.



Διαχρονικές Κουζίνες
Οι διαχρονικές κουζίνες είναι ζεστές και φιλόξενες.  Έχουν κλασικά χαρακτηριστικά όπως το ξύλο, θερμές χρωματικές παλέτες και οι πάγκοι τους είναι συνήθως από φυσικούς λίθους (μάρμαρο, γρανίτη κλπ). Συνδυάζονται και με μοντέρνα υλικά όμως, όπως αξεσουάρ από ανοξείδωτο ατσάλι και  χρώμιο και μοντέρνα φωτιστικά.
Η επιλογή στα πλακάκια βοηθά σε αυτή την περίπτωση να εκμοντερνιστεί ο χώρος, ενώ τα πορτάκια των ντουλαπιών έχουν μινιμαλιστικές λεπτομέρειες. Οι διαχρονικές κουζίνες είναι ιδανικές όταν το πλάνο ανακαίνισης είναι πολύ μακροχρόνιο, αλλά και εάν στοχεύετε στην πώληση ή την ενοικίαση της κατοικίας, μιας και απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό.  Αυτό το στυλ δεν ακολουθεί τα trends της εποχής, αλλά παραμένει άθικτο στον χρόνο.



Ξανθή Μούτουπα


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages