Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γελοίο κράτος"

Η εφημερίδα γράφει "το γελοίο και ανάλγητο κράτος τιμωρεί την οικογένεια του 19χρονου στρατιώτη Φώτη Ανδρικόπουλου που σκοτώθηκε ενώ υπηρετούσε την πατρίδα, όταν εξερράγη όλμος στον Βόλο. Η Εφορία παρακράτησε μέρος της αποζημίωσης που έδωσε ο Στρατός στην οικογένεια του εκλιπόντος πεζοναύτη, ενώ το υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί να καταβάλει το μεγαλύτερο ποσό αυτής. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ΔΕΗ κόβει από την οικογένεια τη μείωση που δικαιούνταν ως πολύτεκνη με τέσσερα παιδιά".

ΕΘΝΟΣ: "Στρατηγική τρίτου γύρου για Σαμαρά-Τσίπρα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 29 Δεκεμβρίου, επικεντρώνεται η στρατηγική Σαμαρά και Τσίπρα. Εκείνη την ημέρα και τα προηγούμενα πέντε 24ωρα θα παιχθούν όλα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ρωσία και... Χρυσή Αυγή ρίχνουν Σαμαρά!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η στήριξη Πούτιν στα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης και το ηχητικό βίντεο με τη φωνή του Σαμαρά που έβγαλε στη φόρα ο Κασιδιάρης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Βρείτε συναίνεση για τη χώρα όπως για τον Ρωμανό»"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα κόμματα ψήφισαν, σε μια σπάνια στιγμή για το Κοινοβούλιο, ομόφωνα την τροπολογία που έσωσε τον 21χρονο φυλακισμένο απεργό πείνας από το θάνατο. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες δοκιμασίες και απαιτείται το ίδιο αίσθημα ευθύνης για να μη ζήσουμε ακόμη πιο επώδυνες καταστάσεις".

ΕΣΤΙΑ: "Ωμός εκβιασμός από τον Σύριζα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Σύριζα θέτει απροκάλυπτα προ εκβιαστικών διλημμάτων βουλευτές που δεν ανήκουν σε αυτόν. Προ ημερών στην Βουλή, ο Πρόεδρος του Σύριζα είπε ότι όποιος βουλευτής καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό, υποχρεούνται -πολιτικά και ηθικά- να καταψηφίσει και την όποια υποψηφιότητα κατά την προεδρική εκλογή".

Η ΑΥΓΗ: "Με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ η «επόμενη μέρα»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μη αντιστρέψιμη καθίσταται η φορά των πραγμάτων. Η απόφαση Σαμαρά - Βενιζέλου να επισπεύσουν τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απλώς επιταχύνει τις εξελίξεις. Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς φέρεται να αναγνωρίζει την επερχόμενη ήττα και να έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση, κάτι που αντανακλάται και στην ανάγκη που αισθάνθηκε χθες να διαψεύσει τις φήμες περί απόσυρσης Δήμα ανάμεσα στις τρεις ψηφοφορίες, μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Νίκησε η αλληλεγγύη"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "η ασφυκτική πολιτική πίεση έφερε το ποθητό αποτέλεσμα: ο Νίκος Ρωμανός θα παίρνει εκπαιδευτικές άδειες φορώντας «βραχιολάκι». Θλιβερή παραφωνία στη διακομματική συναίνεση που με τόσο κόπο επιτεύχθηκε οι Αδ. Γεωργιάδης και Θ. Πλεύρης! Κάθε πρακτική βοήθεια για τις σπουδές του υπόσχεται στον νεαρό κρατούμενο μέσω της «Εφ. Συν.» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δύο πρώην πρωθυπουργοί προειδοποιούν"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας υπογραμμίζουν, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ως προς τις σχέσεις της Αθήνας με τους εταίρους συγκυρία και ενώ ο χρόνος για τις ψηφοφορίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μετράει αντίστροφα, οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Σημίτης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ηρεμία μετά την καταιγίδα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός μετά την κατάθεση βελτιωτικής τροπολογίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η οποία έγινε ομόγωνα δεκτή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να μη μείνει θεατής στις εξελίξεις"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι εξελίξεις απαιτούν την άμεση λαϊκή παρέμβαση, αλλιώς ο λαός θα βγει χαμένος. Για να αποκρουστούν τα όποια αντιλαϊκά μέτρα, για να μην εγκλωβιστεί ο λαός ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους «σωτήρες»".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τρία κρυφά σενάρια που βγάζουν Πρόεδρο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η προοπτική αδιεξόδου στην προεδρική εκλογή φουντώνει τα σενάρια αναζήτησης εναλλακτικών κινήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί μια αναγκαστική προσφυγή σε εθνικές κάλπες μέσα σε εκρηκτικό τοπίο. Ο Πρωθυπουργός σπεύδει να αποκηρύξει τη σεναριολογία και υψώνει ασπίδα προστασίας στον Σταύρο Δήμα".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Φλερτάρει την αυτοδυναμία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σαφή διεύρυνση της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. και ποσοστό που τον φέρνει μια ανάσα από την αυτοδυναμία καταγράφει η δημοσκόπηση της ALCO, την οποία δημοσιεύει σήμερα «Το Ποντίκι»".

Kontranews: "Φτιάχνει κόμμα ο Γιωργάκης για να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Γιωργάκης Παπανδρέου τον οποίο ο Νικολά Σαρκοζί στην κρίσιμη συνάντηση των G8 στις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011 είχε χαρακτηρίσει ψυχασθενή και είχε ανέβει σε μια καρέκλα για να τον χτυπήσει, επειδή είναι κοντός και δεν τον έφθανε, επιστρέφει στην ελληνική πολιτική σκηνή μαζί με τους... «κηπουρούς» του, στην εναγώνια προσπάθειά του να βγει βουλευτής για να έχει ασυλία στην επόμενη Βουλή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε δίνη η οικονομία. Η πολιτική αστάθεια «παγώνει» τις αγορές"

Η εφημερίδα σημειώνει "στη δίνη της πολιτικής αστάθειας η ελληνική οικονομία με τις πιέσεις των διεθνών αγορών να κλιμακώνονται. Η απόδοση των τριετών ομολόγων προσέγγιζε το 10% αποτυπώνοντας την κατακόρυφη αύξηση του βραχυπρόθεσμου ρίσκου που αποδίδουν οι επενδυτές στην ελληνική οικονομία, ενώ άνοδος επιτοκίων σημειώθηκε στις δημοπρασίες εντόκων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κομισιόν: Δίνει προληπτική γραμμή πολιτικής στήριξης"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σαφή δημόσια στήριξη στις αποφάσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και για την επιλογή του Σταύρου Δήμα παρείχε χθες η Κομισιόν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages