Απαράδεκτη συναίνεση του Υπουργείου Οικονομικών στα πανωτόκια της Αγροτικής - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Απαράδεκτη συναίνεση του Υπουργείου Οικονομικών στα πανωτόκια της Αγροτικής

Απαράδεκτη συναίνεση του Υπουργείου Οικονομικών στα πανωτόκια της Αγροτικής Τράπεζας για δάνεια κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων.
Το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε στην αναφορά 1449 με ημερομηνία 18/09/2014 σχετικά με την υπέρογκη επιβολή πανωτοκιών από την Αγροτική Τράπεζα κατά παράβαση του Νόμου 3259/2004, σε πτηνοκτηνοτροφικά δάνεια.
Το Υπουργείο, απάντησε στην αναφορά του βουλευτή της Εύβοιας με καθυστέρηση 3 μηνών. Θεωρούσαμε ότι προϊόν αυτής της καθυστέρησης θα ήταν μια εμπεριστατωμένη απάντηση που τελικά θα δικαίωνε τους κτηνοτρόφους και τους πτηνοτρόφους, δεδομένου του ότι η παραβίαση των διατάξεων του Νόμου 3259/04, είναι κατάφωρη και ο συγκεκριμένος κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής αναμένει τη στήριξη της κυβέρνησης ώστε να συνεχίσει να υπάρχει.
Δυστυχώς το Υπουργείο, περιορίστηκε σε μια απάντηση έκτασης μιας παραγράφου, όπου αιτιολογεί τη συμφωνία του με την επιβολή των εξωφρενικών πανωτοκιών, βασιζόμενο στη μη αποδοχή της ομόφωνης απόφασης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 32/2007.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 39 και συγκεκριμένα με την παρ.5, του Ν. 3259/2004, το συνολικό ποσό της οφειλής μετά τους τόκους δεν μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο του ληφθέντος κεφαλαίου, τη στιγμή που η Αγροτική χρέωνε μέχρι και την τετραπλάσια αξία.
Το Υπουργείο Οικονομικών κρύβεται πίσω από νομικίστικες ερμηνείες του νόμου επιλέγοντας να αγνοήσει την ομόφωνη απόφαση του ΝΣΚ για την επιβολή των πανωτοκιών και αποφεύγει να απαντήσει για την μη εφαρμογή του Νόμου 3259/2004, ωθώντας την κτηνοπτηνοτροφία στην εξαφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages