Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βαθύ σκοτάδι

Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματικό τόνο έχουν οι διαπραγματεύσεις (μέσω e-mails) με την τρόικα, με αποτέλεσμα να λούζει κρύος ιδρώτας την κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου να επικρατεί μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις. Η καθυστέρηση και η αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκαλούν σοβαρές παρενέργειες και σε πολιτικό επίπεδο, είτε υπάρξει τελικά συμφωνία είτε όχι".

ΕΘΝΟΣ: Το θρίλερ πάει στην... παράταση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέος μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με την τρόικα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στο τραπέζι μπαίνει και η παράταση του ισχύοντος προγράμματος. Η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο παράτασης ενός μήνα αν δεν υπάρξει συμφωνία, τη στιγμή που οι δανειστές εξετάζουν και «πλάνο» ενός έτους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πούτιν προς Ερντογάν: «Νέα... Ρωσική Τάξη Πραγμάτων στη Μεσόγειο»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ελλάδα έχασε για άλλη μια φορά το γεωπολιτικό τρένο και κατέληξε ο «καρπαζοεισπράκτορας» της Τουρκίας. Σε τουρκικό κλοιό Ρόδος και Καστελόριζο για την... απόβαση Νταβούτογλου στην Αθήνα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εντάξεις-εξπρές στο σχέδιο πόλης με διπλό μπόνους

Η εφημερίδα γράφει "μειώνεται κατά 10% η εισφορά σε γη και κατά 20% η εισφορά σε χρήμα, ενώ ενεργοποιείται ο θεσμός της μεταφοράς συντελεστή δόμησης για τα απαλλοτριωμένα οικόπεδα. Αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων από 12 εξαμηνιαίες σε 108 μηνιαίες για το τέλος ένταξης, ενώ είναι δυνατή η μεταβίβαση ακινήτων με την καταβολή μόνο του 30% του συνολικού ποσού".

ΕΣΤΙΑ: Θέατρο παραλόγου με την Τρόικα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με την Τρόικα, δεν έχει προηγούμενο. Οι εκπρόσωποί της ευρίσκοντο στην Αθήνα πριν από μερικές εβδομάδες, ενημερώθηκαν για την πορεία των δημοσιονομικών μας και των διαφόρων μεταρρυθμίσεων, έθεσαν τις απαιτήσεις τους στο τραπέζι και απεχώρησαν".

Η ΑΥΓΗ: Τα e-mail της οργής. Τα μηνύματα της κοινωνίας σε κυβέρνηση τρόικα

Η εφημερίδα γράφει "Ατομα με αναπηρία: Ασπίδες ΜΑΤ κατά ανθρωπιάς. Ν. Ρωμανός: Καθολική απαίτηση για λύση τώρα. Δικηγόροι: Αποχή διαρκείας για κατάργηση του νόμου. Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: 50 νοσοκομεία με ελλείψεις γιατρών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Το στυγνό πρόσωπο της εξουσίας

Η εφημερίδα υποστηρίζει "«και ο Θεός να κατέβαινε, δεν μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα», δήλωσε κυνικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, μετά την άρνηση του συμβουλίου να δώσει εκπαιδευτική άδεια στον 21χρονο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με σκληρή γραμμή η τρόικα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε οριακό σημείο εξωθεί τη διαπραγμάτευση η τρόικα, με προεξάρχον τοΔΝΤ, όπως προκύπτει από την απάντηση που έστειλε στην Αθήνα, για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς".

Ο ΛΟΓΟΣ: Τρόικα - κυβέρνηση αδιέξοδο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, βρέθηκε χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το απαντητικό e-mail, της τρόικας στις νέες προτάσεις που απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολοι στους δρόμους! Να μην περάσουν τα μέτρα!

Η εφημερίδα σημειώνει "όλοι στους δρόμους! Εδώ και τώρα να ανατρέψουμε τη νέα αντιασφαλιστική επέλαση! Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα! Κάθε σωματείο, κάθε συνταξιουχική οργάνωση, κάθε γυναικείος σύλλογος, κάθε σύλλογος νεολαίας να μπει μπροστά, να πάρει την ευθύνη και τη θέση του στον αγώνα".

ΤΑ ΝΕΑ: Το Μνημόνιο ξανάρχεται

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον δρόμο της παράτασης του Μνημονίου για απροσδιόριστο διάστημα -από έναν μήνα ως και έναν ολόκληρο χρόνο- υποδεικνύουν στην Ελλάδα οι δανειστές, απαιτώντας παράλληλα τη λήψη και άλλων σκληρών μέτρων".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Από το αυτί και στον δάσκαλο

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα όρια της ασφυξίας πιέζει η τρόικα την κυβέρνηση. Κάθε νέα κυβερνητική υποχώρηση απαντάται από την τρόικα με αμφισβήτηση και απαίτηση για πρόσθετα μέτρα και εγγυήσεις. Ολα δείχνουν ότι οι δανειστές δεν αφήνουν στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου κανένα περιθώριο να αναπνεύσει πολιτικά. Τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα".

Kontranews: Θέλουν κλωτσιές όλοι οι τροϊκανοί που εξευτελίζουν την κυβέρνηση και διασύρουν όλους τους Ελληνες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τώρα που οι ξένοι βλέπουν ότι καταρρέει η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Τσίπρας έρχεται πλησίστιος στην εξουσία, αποφάσισαν να εξευτελίσουν τον καλλίτερό τους φίλο, τον άνθρωπό τους, στη χώρα μας τον Αντώνη Σαμαρά, που μέχρι χθες τους έκανε όλα τα χατίρια και όλες τις δουλειές, σηκώνοντας στις πλάτες του τη γενική λαϊκή αποδοκιμασία και αγανάκτηση".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Παράταση στο θρίλερ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κανένα βήμα υποχώρησης από τις παράλογες απαιτήσεις της δεν φαίνεται να κάνει η τρόικα. Αποτέλεσμα, να αναβάλλεται επ΄αόριστον η επιστροφή των ελεγκτών στην Αθήνα. Η κυβέρνηση εξετάζει, πλέον, εναλλακτικά σενάρια, ένα εκ των οποίων είναι η τεχνική παράταση του ισχύοντος προγράμματος για λίγες εβδομάδες, με το οποίο δεν συμφωνούν οι Βρυξέλλες, που αντιπροτείνουν η παράταση να έχει εξάμηνη διάρκεια¨".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σε παράταση του μνημονίου οδηγούν οι καθυστερήσεις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην παράταση του ισχύοντος μνημονίου οδηγεί η παρελκυστική τακτική της τρόικας, που καθυστερεί τη συμφωνία για την αξιολόγηση, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν μέχρι τη Δευτέρα. Για να υπάρξει πολιτική απόφαση τη Δευτέρα για τη μετα-μνημονιακή εποχή της χώρας θα πρέπει μέχρι την Κυριακή να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages