Ανάγκη ρύθμισης των άτοκων δανείων από τον ΟΕΚ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ανάγκη ρύθμισης των άτοκων δανείων από τον ΟΕΚ

Ερώτηση απηύθυνε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με την ανάγκη ρύθμισης των άτοκων δανείων από τον ΟΕΚ. Οι δικαιούχοι άτοκων δανείων από τον ΟΕΚ, αν και βρίσκονται και αυτοί σε δυσχερή οικονομική θέση, δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση του ν. 4305/2014, καθώς αυτή καλύπτει μόνο όσους έχουν λάβει δάνεια από τράπεζες με επιδότηση επιτοκίου από τον ΟΕΚ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων
*****

Κύριοι Υπουργοί,
Με την πρόσφατη ρύθμιση του άρθρου 55 του ν. 4305/2014 (Α’ 237), δόθηκε η δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής δανείων που έχουν λάβει δικαιούχοι από πιστωτικά ιδρύματα με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).
Η ρύθμιση αυτή αποτελεί βέβαια ανακούφιση για πολλά νοικοκυριά που πλέον λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα βάρη δανείων, δεν καλύπτει ωστόσο δανειολήπτες του ΟΕΚ, που βάσει κοινωνικών κριτηρίων είχαν λάβει άτοκα δάνεια απευθείας από τον ΟΕΚ.
Ακόμα και σε αυτά τα δάνεια αντιστοιχούν δόσεις αποπληρωμής στις οποίες είναι πλέον ιδιαίτερα δυσχερές, αν όχι αδύνατο, να ανταποκριθούν πολλές οικογένειες, που κατά τα τελευταία χρόνια είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται.
Εν όψει των ανωτέρω, ερωτάσθε αν σκέφτεστε να λάβετε κάποιας μορφής μέριμνα και για τους δανειολήπτες που έχουν λάβει άτοκα δάνεια απευθείας από τον ΟΕΚ με ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή του ν. 4305/2014;

Ο ερωτών βουλευτής,
Συμεών Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages