Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών

Το Κέντρο Υγείας Ψαχνών επισκέφτηκε την Τρίτη 23/9 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από το τοπικό στέλεχος Βασίλη Μπουρνιώτη, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Ακριώτη και τον γιατρό και μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Φωκά.
 Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τους χώρους του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, συνομίλησε με γιατρούς και ασθενείς και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Δημήτρη Γυφτόδημο.
    Με την επίσκεψη επιβεβαιώθηκε η σημασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών. Είναι δε απαράδεκτο το Κέντρο Υγείας ενός Δήμου που καλύπτει σημαντική έκταση, δεκάδες κοινότητες και πάρα πολλούς οικισμούς, να στερείται για 2 ολόκληρα χρόνια τις υπηρεσίες μικροβιολόγου. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες, ειδικότερα όσοι έχουν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες, να πραγματοποιούν τις εξετάσεις τους είτε στην ιδιωτική αγορά της περιοχής, είτε να μετακινούνται στη Χαλκίδα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, καθώς δε νοείται δημόσια φροντίδα υγείας χωρίς αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
    Σε κάθε περίπτωση και στο όνομα του "υγειονομικού Καλλικράτη" ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επιτρέψει την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, προκειμένου να ενισχυθεί οποιαδήποτε άλλη υγειονομική μονάδα ακόμη και εντός της Εύβοιας. Ακόμη και η στελέχωση του Νοσοκομείου της Χαλκίδας, που για εμάς αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, είναι μονόδρομος να υλοποιηθεί μέσω των "πολυθρύλητων" νέων προσλήψεων από το Υπουργείο Υγείας και όχι με μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού, που και ως "μπαλώματα" θα λειτουργήσουν και σε κλείσιμο περιφερειακών υγειονομικών μονάδων θα οδηγήσουν, οξύνοντας τελικά τα προβλήματα των ημι-αστικών και αγροτικών περιοχών.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, τμήμα Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages