Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποιοί θα πάρουν το ΕΚΑΣ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα εισοδήματα που λαμβάνονται υπόψη, αλλά και όσα δεν πρέπει να υπολογίζονται για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), προσδιορίζει με εγκύκλιό του το ΙΚΑ".

ΕΘΝΟΣ: "Τα καλά νέα και τα μηνύματα της Μέρκελ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμα για απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΔΝΤ προώθηση των φοροελαφρύνσεων και διευθέτηση του ζητήματος του χρέους εξέπεμψε η Γερμανίδα καγκελάριος, θέτοντας όμως ως καθοριστική προϋπόθεση την ψήφιση των προαπαιτούμενων. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε, διαβεβαίωσε η Ανγκελα Μέρκελ τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Θετικά αποτιμά τη συνάντηση η πλειονότητα του γερμανικού Τύπου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Ιωσήφ: «Οι Εβραίοι θα ερεθίσουν τους Τούρκους να εισβάλλουν στην Ελλάδα»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που οι Αμερικανοί ξεκίνησαν απροειδοποίητα να βομβαρδίζουν τη Συρία ένα απίστευτο γεωπολιτικό ντόμινο βρίσκεται σε εξέλιξη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελεγχοι-εξπρές σε πιστοποιητικά για προσλήψεις, μετατάξεις, συντάξεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "καθιερώνεται αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών για σοβαρές υπηρεσιακές μεταβολές των δημοσίων υπαλλήλων. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν τόσο στους μόνιμους όσο και σε συμβασιούχους ή ειδικό επιστημονικό προσωπικό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η τρόικα ξανάρχεται"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σιωπηρή αποδοχή της Ανγκελα Μέρκελ βλέπουν στο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, αν και η Γερμανίδα καγκελάριος δεν υποσχέθηκε τίποτα. Αποκρυπτογραφώντας την καλοσύνη της καγκελαρίου να ακούσει τον Ελληνα πρωθυπουργό να μιλά για χαλάρωση του προγράμματος, εκτιμούν ότι η στάση της Γερμανίας είναι θετική".

ΕΣΤΙΑ: "Ο Πρωθυπουργός αναδεικνύει την Ελλάδα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όταν ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό και προβαίνει σε δηλώσεις ενώπιον ξένων δημοσιογράφων, ο ρόλος του είναι να αναδεικνύει την χώρα. Και ο κ. Σαμαράς αυτό ακριβώς πράττει. Το έπραξε και χθες στο Βερολίνο, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Γερμανίδα Καγκελλάριο, μετά την συνάντησή τους".

Η ΑΥΓΗ: "Μνημόνιο διαρκείας χωρίς κούρεμα χρέους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με αναφορά πεπραγμένων και ιδέες προς έγκριση σε προϊσταμένη αρχή έμοιαζε η χθεσινή συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με την Αν. Μέρκελ στο Βερολίνο. Ο Ελληνας πρωθυπουργός απέσπασε μόνο επαίνους για την υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος και πέραν τούτου ουδέν".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Παχιά λόγια με άδειο κουμπαρά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καλή η κυβερνητική προπαγάνδα για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο στο τέλος του 2014, αλλά λογαριάζει χωρίς τον... κουμπαρά. Δεν είναι μόνο τα 25 δισ. ευρώ που πρέπει να βρει ως τον Δεκέμβριο του 2015 για να πληρώσει τις δόσεις, τις οποίες δεν θα λάβει από τον μηχανισμό, αλλά και η ειδική «ρήτρα» που πρέπει να ενεργοποιηθεί και θα απαιτήσει άλλα 9,4 δισ."

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Με ανοιχτά χαρτιά στη Μέρκελ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, απεμπλοκής από την τρόικα και το ΔΝΤ στο τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά και φοροελαφρύνσεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρόνο, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Βερολίνο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "1 στους 2 αδυνατούν να πληρώσουν φόρους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της, καθώς περισσότεροι από τους μισούς πολίτες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Διαπραγματεύονται για το κεφάλαιο όχι για το λαό"

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η όποια συζήτηση ή διαπραγμάτευση, εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και ο στόχος της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάκαμψης, θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το λαό".

ΤΑ ΝΕΑ: "Λευκός καπνός"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόσθετη στήριξη του κυβερνητικού σχεδιασμού για αποχώρηση του ΔΝΤ και έξοδο από το Μνημόνιο διαφάνηκε κατά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Ανγκελα Μέρκελ, χθες στο Βερολίνο, ενώ λευκός καπνός βγήκε από τη γερμανική καγκελαρία και για το πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων".

Kontranews: "Πρόδωσε η Μέρκελ τον Σαμαρά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αφού χρησιμοποίησε απροκάλυπτα τον Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να περάσει με εκβιαστικές πρακτικές τη λαίλαπα του μνημονίου τώρα τους αδειάζει, τους προδίδει και τους ρίχνει στο λάκκο των λεόντων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θετικό μήνυμα Μέρκελ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ως ιδιαιτέρως θετική και εποικοδομητική χαρακτηρίζουν επίσημοι κυβερνητικοί κύκλοι τη χθεσινή συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με την Αγκ. Μέρκελ, καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει αποσπάσει τρία «ναι» από τη Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία και στις δημόσιες δηλώσεις της επιβεβαίωσε εμμέσως τη στήριξή της στα ελληνικά αιτήματα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πολύ θετικά δείγματα της Ελλάδας και αναγνώρισε πως σύντομα θα υπάρχει θετική ανάπτυξη".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απέκλεισε τρίτο μνημόνιο πίεσε για φοροελαφρύνσεις"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο υψηλότερο -πολιτικά- δυνατό επίπεδο, παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, επανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την πεποίθησή του ότι η χώρα δεν θα χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση και κατά συνέπεια νέο μνημόνιο, στέλνοντας μηνύματα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό αναφορικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση εν όψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τους εταίρους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages