Τουλάχιστον αφήστε στους εκπαιδευτικούς την αξιοπρέπειά τους! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Τουλάχιστον αφήστε στους εκπαιδευτικούς την αξιοπρέπειά τους!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΥΒΟΙΑΣ
Εύβοια  6  Αυγούστου 2014
Τουλάχιστον αφήστε στους εκπαιδευτικούς την αξιοπρέπειά τους!
Κατά τη μνημονιακή τετραετία οι ελληνικές Κυβερνήσεις έχουν αποδείξει πολλάκις ότι όχι μόνο δεν τρέφουν κανένα σεβασμό για το λειτούργημα του εκπαιδευτικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά αντιθέτως τείνουν να δαιμονοποιούν και να υποβαθμίζουν τους λειτουργούς της εκπαίδευσης σε κάθε ευκαιρία. Περικοπές μισθών, διαθεσιμότητες, αγοραίου τύπου αξιολογήσεις, συγχωνεύσεις σχολείων, διόγκωση της ιδιωτικής δαπάνης για την παιδεία, χιλιάδες άνεργοι, υποαπασχολούμενοι ή αδήλωτοι εργαζόμενοι στον χώρο της εκπαίδευσης.
Σε αυτό το εξελισσόμενο δράμα της εκπαίδευσης έρχεται να προστεθεί και το ετήσιο καλοκαιριάτικο «καψόνι» των αιτήσεων χιλιάδων αδιόριστών εκπαιδευτικών για θέσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών. Για το κυνήγι λιγοστών μορίων που θα διατηρήσουν ζωντανή την αυταπάτη της επαγγελματικής αποκατάστασης και το όνειρο προσφοράς στη Δημόσια Παιδεία. Αυτοί οι, λιγότερο ή περισσότερο, νέοι εκπαιδευτικοί αποτελούν πραγματική ανάσα για τα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σχολεία της ελληνικής περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης και της Εύβοιας, που με την ιδιαίτερη μορφολογία της και με το προβληματικό συγκοινωνιακό της δίκτυο δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.
Κι αν η κατάσταση είναι τραγική στον χώρο αυτής καθεαυτής της εκπαίδευσης, δεν είναι λιγότερο τραγική όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτών των νέων αδιόριστων εκπαιδευτικών όταν καλούνται να ανταποκριθούν στη δοκιμασία των αιτήσεων. Εδώ και μερικές μέρες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας εκτυλίσσεται το «θέατρο του παραλόγου» με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς από όλες τις περιοχές της Εύβοιας να συνωστίζονται καθημερινά περιμένοντας να καταχωρηθεί η αίτησή τους από έναν από τους τρεις υπαλλήλους που προσπαθούν να κάνουν με απόλυτη υπευθυνότητα τη δουλειά τους. Στο έτος 2014 που η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα αναπλήρωνε με τον πλέον αποδοτικό τρόπο τους «τεμπέληδες», «αντιπαραγωγικούς» και εν τέλει «δαπανηρούς» δημόσιους υπαλλήλους, η εδώ και χρόνια ίδια τυποποιημένη φόρμα αίτησης δεν μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά. Αντ’ αυτού υποχρεώνονται εκατοντάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί από όλες τις μεριές της Εύβοιας να πληρώσουν από την τσέπη τους για να φτάσουν στην Χαλκίδα προκειμένου να καταθέσουν την αίτηση επαγγελματικής τους «σωτηρίας».
Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αυτό-οργάνωσης της όλης διαδικασίας, στις 9:00 το πρωί που «ανοίγει» το σύστημα καταχώρησης των αιτήσεων υπάρχει ήδη λίστα εκατοντάδων εγγεγραμμένων ονομάτων. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται, έστω την τελευταία ώρα, η διευκόλυνση της διαδικασίας: α) είτε με δυνατότητα και ηλεκτρονικής αποστολής των αιτήσεων, β) είτε με στελέχωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με έκτακτο επιπλέον προσωπικό, γ) είτε με δυνατότητα κατάθεσης των αιτήσεων σε κατά τόπους ΚΕΠ ή ΟΤΑ της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας και ομαδικής αποστολής τους στη συνέχεια στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στη Χαλκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages