Πολιτική αλητεία! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο πολιτικό γραφείο του κ. Κ. Μητσοτάκη κι απ’ έξω χαμός. Είδε το κοτσιδάκι του καθηγητή ο παλικαράς των ΜΑΤ κρυμμένος στην πανοπλία και την ανωνυμία του, ερεθίστηκε κι άρχισε τις γροθιές, κλωτσώντας σαν γαϊδούρι.
ΔΕΝ προσυπογράφουμε την πρακτική των καταλήψεων. Ούτε σε επίπεδο μαθητόκοσμου για την κοπάνα, ούτε σε επίπεδο απελπισμένων. Ωστόσο, των υπό απόλυση καθηγητών η διαμαρτυρία είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα και δεν ήταν αναγκαίο να «εκφραστούν» τα ΜΑΤ. Απόδειξη πως η «πολιορκία» λύθηκε, διαλύθηκαν ήσυχα και το μήνυμα πέρασε.
ΓΙ αυτό και παρακάμπτουμε το ακραίο φαινόμενο της κατάληψης και πάμε λίγο νωρίτερα. Τότε που ο κ. Μητσοτάκης ο πρεσβύτερος διόριζε…αγροφύλακες, νεκρανασταίνοντας τους «εθνικόφρονες» της δεκαετίας του ’50-προέκταση της κρατικής εξουσίας στους αγρούς και τα χωράφια. Κάποιοι απ’ τους εξόχως τυχερούς να διοριστούν στα…γεράματα πρόλαβαν να βγουν στη σύνταξη. Για τους άλλους και για το ατόπημα του Πατρός, καμιά νύξη.
ΚΑΙ, βέβαια, όταν διόριζαν υπεράριθμους στο υδροκέφαλο δημόσιο δεν το φαντάζονταν πως θα κλείσουν οι κάνουλες και θα στερέψουν οι βρύσες των δανεικών. Και λοιπόν; Είναι λύση να πετάς στο δρόμο καθηγητές με χρόνια υπηρεσίας, γιατί δεν έχεις να τους πληρώσεις; Να «κόψεις» απ’ τα κόμματα με τις χορηγίες, να περικόψεις τη (λεγόμενη) βουλευτική αποζημίωση, να λιγοστέψεις τους «εργαζόμενους» της βουλής και τους υπεράριθμους των υπουργείων.
ΟΙ απολυμένοι καθηγητές τρώνε ξύλο και κάποιοι ευνοούμενοι ευνοιοκρατών στρώθηκαν σε πολιτικά γραφεία. Εκεί βόλεψαν τα καλοπαίδια τους οι πολιτικοί. Αδέρφια και ξαδέρφια, φίλους και συγγενείς, γκόμενες και κολλητούς. Με υπογραφή τους και (αλήτικη) διακομματική συναίνεση και συμφωνία.
ΟΙ παραπάνω πολιτικοί μας άνδρες (και γυναίκες) δεν συγκινήθηκαν απ’ τις ροπαλιές σε κεφάλια απολυόμενων καθηγητών. Αντίθετα, το ψιλομυρίστηκαν πως η απόλυση κτυπάει την πόρτα των γραφείων τους και έδρασαν ακαριαία. Πέρασαν(;) τροπολογία (πρόταση 15 βουλευτών) για εξαίρεση των αποσπασμένων στα γραφεία τους και αξιολόγηση απ’ τους ίδιους!
ΑΠ’ την τάξη στο υπουργείο ο καθηγητής. Απ’ το χωριό του στη βουλή ο βουλευτής. Απ’ τη βουλή στο υπουργείο του ο υπουργός. Παραδομένοι στις «αρχές» του κόμματος και στην διακομματική διαπλοκή.
Η πολιτική αλητεία στο φόρτε της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages