Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μπάτλερ μεγαλοεργολάβων ο Χρυσοχοΐδης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υπουργός που «δεν είχε διαβάσει» το Μνημόνιο και που δεν είχε καταλάβει πόσο θα αυξηθούν τα διόδια από τις αρχές του 2014 ξαναχτύπησε χθες με αφορμή το ναυάγιο του μετρό Θεσσαλονίκης".


ΕΘΝΟΣ: "Μέρισμα 500-1.000 ευρώ ανάλογα με εισόδημα και παιδιά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με μοναδικά κριτήρια την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων θα καταβληθεί η εφάπαξ ενίσχυση, που κατέστη εφικτή με την εξασφάλιση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αφετηρία της αποτελούν τα 500 ευρώ".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μιχαλολιάκος: «Το παρακράτος Σαμαρά μοιράζει εκατομμύρια ευρώ σε Χρυσαυγίτες»!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«με τις μεθόδους της Πολιτικής Ανοιξης, δίνονται «πακέτα» σε συνεργασία με την ΕΥΠ και μυστικές υπηρεσίες σε μια προσπάθεια γενικής δωροδοκίας μελών και βουλευτών μας, για να διαλυθούν και να σκορπίσουν»".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οριστική ρύθμιση για 181.519 δάνεια ΟΕΚ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ρύθμιση δανείων για 181.519 δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ προωθεί εκ νέου η κυβέρνηση με επιμήκυνση δόσεων πέραν και των 10 ετών για όσους έχουν επιδότηση επιτοκίου και με εξόφληση χρεών στα πρότυπα των οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων για όσους πήραν άτοκο δάνειο από κεφάλια του Οργανισμού τα προηγούμενα χρόνια".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ζωή μισή δεν θέλω πια!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα δύο μνημόνια κακοποίησαν με πρωτοφανή αγριότητα την ποιότητα ζωής στην Ελλάδα. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια (2009-2012) οι Ελληνες έχασαν το 1/3 του βιοτικού τους επιπέδου έναντι της Ευρωζώνης, εξαιτίας των πολιτικών μονόπλευρης λιτότητας που εφαρμόστηκαν".


ΕΣΤΙΑ: "Επανεκκίνησις της οικονομίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι αυτοσκοπός. Ομως είναι το εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Υπ΄αυτή την έννοια, η επίτευξίς του συνιστά πολύ μεγάλη επιτυχία της Κυβερνήσεως. Πολλώ μάλλον αφού είναι η πρώτη ίσως φορά στα νεώτερα χρονικά που η Κυβέρνησις θέτει έναν ποσοτικό στόχο και όχι μόνον τον επιτυγχάνει, αλλά τον υπερακοντίζει".


Η ΑΥΓΗ: "Εκβιασμοί στο παρασκήνιο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όργιο υποσχέσεων, πλαστών διλημμάτων και μεθοδεύσεων από την κυβερνητική ηγεσία, για να αρθούν οι διαφωνίες στη νέα συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου με την τρόικα. Θριαμβολογίες από Μαξίμου και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης επί μέτρων που κρατούνται στο σκοτάδι, για να εγκλωβιστούν οι βουλευτές".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κανείς δεν πάει χαμένος".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "πρώην βουλευτές και πολιτευτές των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων διορίζονται σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Στις περιπτώσεις τους, δεν υπολογίζονται προσόντα και ικανότητες, αρκεί να έχουν την ταυτότητα του πρώην βουλευτή. Το πάρτι των διορισμών έχει ξεκινήσει από καιρό".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μετά την τρόικα η μάχη της Βουλής".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στις ψηφοφορίες στη Βουλή για την έγκριση των προαπαιτούμενων που οδηγούν σε εκταμίευση των δόσεων ύψους 11,9 δισ. στρέφουν πλέον την προσοχή τους ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο κ. Ευ. Βενιζέλος".


Ο ΛΟΓΟΣ: "Επιστροφή στις αγορές ή νέο μνημόνιο;".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου είχε την... προφανή σημειολογία την οποία καταλαβαίνουν όλοι. Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα είπαν πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την εξαγγελία διανομής κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα. Αραγε «η επόμενη μέρα» ποιά είναι;".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απεργία στις 9 Απρίλη. Ολοι στη μάχη χωρίς καθυστέρηση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το κάλεσμα επισημαίνει ότι τα νέα αντιλαϊκά «διαρθρωτικά» μέτρα όπως η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση επιδομάτων, το «ειδικό μισθολογικό καθεστώς» για τους ανέργους κ.α. αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ΕΕ, η τρόικα και η κυβέρνηση είναι εκπρόσωποι της εργοδοσίας".


ΤΑ ΝΕΑ: "Τα πρώτα λεφτά στις 9 Μαΐου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στους λογαριασμούς μισθοδοσίας 64.065 ενστόλων θα καταβληθεί στις 9 Μαΐου το εφάπαξ επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατ. ευρώ ενώ εξετάζονται ήδη τα κριτήρια με βάση τα οποία θα καταβληθεί η ενίσχυση σε 940.000 οικονομικά ασθενέστερους".


Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Δεν μασάνε (τα παραμύθια). Δεν τσιμπάνε (σε υποσχέσεις)".

Η εφημερίδα γράφει "μεγάλη δημοσκόπηση «δείκτες» από την PULSE RC για το «Ποντίκι»".


Kontranews: "Πούλησε τον Αστέρα 400 εκ. και αγόρασε με 300.000.000 μία πολυκατοικία στην Κωνσταντινούπολη!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε γιγαντιαίο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση της αγοράς ενός «πύργου» - πολυώροφης πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη από την «Εθνική» στην εξωφρενική τιμή των 300 εκατομμυρίων ευρώ όταν η ίδια τράπεζα ξεπούλησε στην κυριολεξία το καλύτερο φιλέτο της Ευρώπης -τον Αστέρα Βουλιαγμένης- για τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ".


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Γρίφος η «δίκαιη τιμή» για Eurobank".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε γρίφο για ισχυρούς λύτες αναδεικνύεται η υπόθεση της Eurobank. Από τη μία ο προσδιορισμός της τιμής διάθεσης των μετοχών ενόψει της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου και από την άλλη οι αντιδράσεις που ενδεχομένως προκύψουν από βουλευτές, στην περίπτωση που το υπουργείο Οικονομικών προκρίνει λύση η οποία θα προβλέπει τη διάθεση μετοχών σε τιμή κάτω από αυτήν που τις απέκτησε το ΤΧΣ".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τεστ εξόδου στις αγορές για δανεισμό 2 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έξοδο στις αγορές νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της διατήρησης του κλίματος ευφορίας που δημιούργησε η συμφωνία με την τρόικα και η επιτυχημένη προσφυγή της τράπεζας Πειραιώς στις διεθνείς αγορές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages