Τρόμαξε ο…φτωχός! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Του Θανάση Νικολαΐδη.
ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ οι χαμηλόμισθοι και το νιώθουν. Πληρώνουν οι αδύναμοι και υποφέρουν. Και κραύγασε ο αδύναμος, μισθωτός και καθημερινός που (συμ)πληρώνει με το αίμα του τα «κενά» του φοροκλέφτη: Πιάστε τους φοροκλέφτες!

ΚΑΤΙ κινείται, και η ηλεκτρονική δεν αστειεύεται. Σου φέρνει τετ-α-τετ τον φοροκλέφτη που ζει σαν πρίγκηπας και δηλώνει ζητιάνος. Με φορολογική δήλωση της ντροπής και το’ χει καμάρι. Για τη μαγκιά και την επιμονή του στο «χόμπι», για την Ελλάδα που αρμέγει χωρίς να την ταΐζει, για το διπλανό του…κορόιδο που δηλώνει και πληρώνει.

ΕΡΧΕΤΑΙ(;) το κομπιούτερ και θα πιάσει(;) τον φοροκλέφτη στη φάκα. Με βάση ό,τι ξοδεύει και σε σύγκριση με ό,τι δηλώνει. Κάτι έπρεπε να (εφ)ευρεθεί και σχεδιάζεται. Ένα φρένο της αλητείας των εχόντων που φοροδιαφεύγουν και τον λόγο έχουν οι…ενδιαφερόμενοι. Οι κλέφτες που θα γίνουν τέως κλέφτες και οι χαμηλόμισθοι που θα αναπνεύσουν. Περιμέναμε τις αντιδράσεις της βάσης κι είμαστε σίγουροι πως θα υιοθετήσει (και) ο έλληνας μεθόδους που εφαρμόζονται από χρόνια στην Ευρώπη των «κουτόφραγκων».

ΜΙΑ-δυο, λοιπόν και ο περαστικός καταθέτει την άποψή του στην κάμερα. Ο συνομιλητής στο «παράθυρο», ο φτωχούλης που κραύγαζε για «σύλληψη της φορολογητέας ύλης και για…καρύδωμα» του φοροκλέφτη: «Είναι φασιστικό-δεν το γουστάρω». Αυτό θέλει και ο φοροκλέφτης! Να απορρίψεις τη μέθοδο και να κρατήσεις τη φτώχια σου και δη την πνευματική.

ΤΑ παραπάνω μας παραπέμπουν σε εποχές άφθονης «εθνικοφροσύνης», που ο κομουνισμός θα άρπαζε το χωράφι του κολίγου και οι μπολσεβίκοι την κατσίκα του. Ποιος «ξεσηκώνονταν» προβάλλοντας τα στήθια μη του τ’ αρπάξουν; Ο βολεμένος με το σύστημα και την «ιδεολογία» του; Όχι, βέβαια. Ο τσαρουχάς που θα’ χανε τις…αλυσίδες του αν πλάκωναν οι άρπαγες της τιμής και της…υπόληψής του. Ο αστοιχείωτος που έστεκε φρουρός και ακρίτας μη κινδυνεύσει το βιος των εχόντων. Γαλβανισμένος απ’ την προπαγάνδα των καιρών, παραφουσκωμένος με «ιδανικά» πατριδοκάπηλων.

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ δεν είναι η (όποια) μέθοδος σύλληψης της φορολογητέας ύλης. Δεν είναι η ηλεκτρονική που εντοπίζει, καταγράφει και εξισώνει, με τη δύναμη του αριθμού. Φασισμός είναι η αταξία που εξασφαλίζει «κέρδη» στον φοροκλέφτη και φτώχια στον έντιμο φορολογούμενο. Σε μια χαώδη κατάσταση, σκοπούμενη και βολική. Με φανατικούς της άγνοιας που επιμένουν. Για τα συμφέροντα του δυνάστη κάθε λογής και την κακομοιριά του φτωχούλη. Γαλβανισμένου με τον αθέατο φασισμό που δημιουργεί θύτες συνειδητούς και θύματα που το αγνοούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages