Το Ε.Ε.Α. κοντά σε παιδιά και ευάλωτους συμπολίτες με πράξεις αγάπης σε 6 κοινωνικές δομές εν όψει Πάσχα» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Το Ε.Ε.Α. κοντά σε παιδιά και ευάλωτους συμπολίτες με πράξεις αγάπης σε 6 κοινωνικές δομές εν όψει Πάσχα»

Το Ε.Ε.Α. κοντά σε παιδιά και ευάλωτους συμπολίτες με πράξεις αγάπης σε 6 κοινωνικές δομές εν όψει Πάσχα»
   
«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αποδεικνύει έμπρακτα, ιδιαίτερα αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα, ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο αποτελούν βασικές του προτεραιότητες. Με πρωτοβουλίες όπως οι επισκέψεις σε δομές και ιδρύματα, στεκόμαστε δίπλα σε ευάλωτους συμπολίτες μας, κυρίως παιδιά, προσφέροντας στήριξη και ελπίδα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω των δράσεων του Ε.Ε.Α., δείχνουν έτσι το κοινωνικό τους πρόσωπο, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε δράσεις που ενισχύουν τη συνοχή και την ανθρωπιά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με την ολοκλήρωση των επισκέψεων αγάπης αντιπροσωπειών του Επιμελητηρίου σε συνολικά 6 δομές εν όψει του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α., με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πραγματοποίησε από τις 3 έως τις 9 Απριλίου μια σειρά επισκέψεων σε δομές κοινωνικής φροντίδας. Επισκέφθηκε, κατά σειρά, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αγίου Δημητρίου, το «Ψαραύτειο» του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Μαρούσι, το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» στη Νέα Μάκρη, το Κέντρο Ημέρας Κερατσινίου για Παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος Κ.Ημ.Α., καθώς και το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών, τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα παιδιά, το προσωπικό και τους υπεύθυνους των δομών, να ενημερωθούν για το πολύτιμο έργο που επιτελείται και να διαπιστώσουν από κοντά τις ανάγκες που υπάρχουν. Παράλληλα, προσέφεραν τρόφιμα, πασχαλινά δώρα και λαμπάδες, συμβάλλοντας ώστε οι ημέρες του Πάσχα να γίνουν πιο φωτεινές και ζεστές για τους φιλοξενούμενους.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ε.Ε.Α., που υλοποιείται με συνέπεια, συνέχεια και βαθιά κοινωνική ευαισθησία τα τελευταία χρόνια, κορυφώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη με την προσφορά νωπού κρέατος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δάφνης – Υμηττού για 80 οικογένειες. Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε πρωτοβουλία της Επιτροπής Αθλητισμού του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Ε.Ε.Α. και τον Γραμματέα της κ. Τικέλλη, επιβεβαιώνοντας ότι η κοινωνική προσφορά διαπερνά οριζόντια όλες τις δραστηριότητες και τις επιτροπές του φορέα. 

Στήριξη παρείχαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων και ο Σύλλογος Ελλήνων  Ολυμπιονικών, ενώ στην παράδοση παραβρέθηκαν Ολυμπιονίκες, αθλητές με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις και μέλη της ελληνικής αθλητικής «οικογένειας», μεταξύ των οποίων: Βούλα Ζυγούρη, Μαρία Λουίζα Βρυώνη, Γιάννης Γέροντας, Κατερίνα Θάνου, Μιρέλα Μανιάνι, Γιώργος Μαρκούλας, Κέλλυ Μενελάου,  Έφη Πάππα – Παπαβασιλείου, Νίκος Σκιαθίτης,  Κώστας Παπαδόπουλος, Μαρία Χριστοφορίδη.

Από το Ε.Ε.Α. στις 6 επισκέψεις παρέστησαν, πέραν του Προέδρου, το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος, Νίκος Κογιουμτσής και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιάννης Βαφειαδάκης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Σπύρος Σταυρούλιας, τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρης Βαρδακώστας (ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας “Αρωγός” του Ε.Ε.Α.), Ιωάννης Δαβερώνης, Χρήστος Κοντούρης, Νίκος Παναγιωτάκης, Κωνσταντίνος Ρεκλείτης, Χριστίνα Φυτέα, Ηλίας Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Πολιτικής – Εταιρικής Ευθύνης Κυριάκος Ζηκίδης και τα μέλη της Επιτροπής Δώρα Λοΐζου και Μαργαρίτα Παπαγεωργοπούλου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Βούλα Ζυγούρη και ο Γραμματέας της Επιτροπής Δώρος Κλεοβούλου, καθώς και ο Γραμματέας της Επιτροπής Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Σωτήρης Κουφογεώργος. Το «παρών» σε αυτές τις επισκέψεις έδωσαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων.

Με αυτές τις ενέργειες, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεχίζει να δίνει το παράδειγμα, ενισχύοντας ουσιαστικά το αίσθημα ευθύνης και συμμετοχής, και υπενθυμίζοντας ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί και πρέπει να συμπορεύεται με την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη.

Από το Ε.Ε.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages