Απολογισμός πεπραγμένων 2025 του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνου Γαλάνη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Απολογισμός πεπραγμένων 2025 του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνου Γαλάνη

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας 

Λαμία, 11 Μαρτίου 2026

Απολογισμός 2025:

Απολογισμός πεπραγμένων 2025 του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνου Γαλάνη: Σημαντικό αποτύπωμα εξωστρέφειας και στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Στερεά Ελλάδα 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05 Μαρτίου 2026 στη Λαμία, ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, με θέμα τον ετήσιο απολογισμό έργων και δράσεων του έτους 2025 τον οποίο παρουσίασε συνολικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης παρουσίασε, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, τον απολογισμό των δράσεων του 2025, αναπτύσσοντας το έργο που υλοποιήθηκε με επίκεντρο την τοπική παραγωγή, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικότητας, τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με νέες αγορές, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των υπηρεσιών προς πολίτες και επαγγελματίες.

Στο πεδίο της οργάνωσης και ρύθμισης του υπαίθριου εμπορίου, προχώρησαν οι σχετικές διαδικασίες και προκηρύχτηκαν τρείς διαγωνισμοί για τη χορήγηση νέων θέσεων δραστηριοποίησης και αδειών σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και για την ανανέωση αδειών πλανοδίου εμπορίου, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Προκήρυξης χορήγησης θέσεων δραστηριοποίησης σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προς υφιστάμενους αδειούχους επαγγελματίες πωλητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας για λιγότερες από έξι (6) ημέρες κάθε εβδομάδα χορηγήθηκαν 26 άδειες σε υφιστάμενους επαγγελματίες πωλητές. Παράλληλα, χορηγήθηκαν 405 νέες άδειες επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου με τις αντίστοιχες θέσεις δραστηριοποίησης σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επιπλέον, κατά το έτος 2025, ανανεώθηκαν 42 άδειες πλανοδίου υπαίθριου εμπορίου, ενισχύοντας τη συνέχιση της νόμιμης δραστηριοποίησης επαγγελματιών στον συγκεκριμένο τομέα.

Σημαντικές πρωτοβουλίες υλοποιήθηκαν στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης. Δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία εσωτερική εφαρμογή ελέγχων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία επιτρέπει την καταχώρηση, επεξεργασία και στατιστική ανάλυση δεδομένων ελέγχων. Παράλληλα προωθήθηκε η ψηφιοποίηση αρχείων, η ενσωμάτωση νέων ψηφιακών υπηρεσιών στο έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Περιφερειών της χώρας – perifereies.gov.gr». Στο πλαίσιο του έργου  προστέθηκαν δύο (2) νέες ψηφιακές υπηρεσίες και συμπληρώθηκαν δέκα πέντε (15) μη ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες και θα ενσωματωθούν στο έργο.

Πρόγραμμα ανάπτυξης και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα ανάπτυξης και εξωστρέφειας για το 2025, ενισχύοντας σημαντικά την προβολή των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας σε εγχώριες και διεθνείς αγορές. Ειδικότερα:

Ø  Επιχειρηματική Αποστολή από τη Γαλλία επισκέφθηκε από τις 12 έως τις 14 Μαΐου 2025 την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κατόπιν συνεργασίας με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι. Εννέα Γάλλοι εισαγωγείς, χονδρέμποροι και υπεύθυνοι αλυσίδων λιανικής πώλησης, καθώς και δύο δημοσιογράφοι – bloggers, εκ των οποίων ο ένας εξειδικευμένος στον τομέα του οίνου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια σειρά προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικά, καθώς και Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προϊόντα Γεωγραφικών Ενδείξεων (Π.Γ.Ε.) της Περιφέρειας και να έχουν B2B συναντήσεις με επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του 2025 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συμμετείχε σε 16 κλαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στηρίζοντας επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και παραγωγούς στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα και την εξωστρέφειά τους.

-          «ProWein 2025», που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2025. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. – Enterprise Greece, οργάνωσαν και συντόνισαν την παρουσία των στερεοελλαδίτικων επιχειρήσεων του κλάδου της οινοποιίας και των ποτών.

-          «FOOD AND BEVERAGE ASIA», που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη από 8 έως 11 Απριλίου 2025. Η συμμετοχή της Περιφέρειας υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα εξωστρέφειας Enterprise Greece και με την παρουσία 6 επιχειρήσεων από τη Στερεά Ελλάδα, οι οποίες παρουσίασαν τα καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα τους στο διεθνές κοινό της Νοτιοανατολικής Ασίας.

-          «TUTTOFOOD 2025» που πραγματοποιήθηκε 5-8 Μαΐου 2025 στο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano, στο Μιλάνο. Η TUTTOFOOD αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον τομέα των τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη. Η Περιφέρεια είχε ομαδικό περίπτερο, στο οποίο συμμετείχαν πέντε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου.

-          «LONDON WINE FAIR 2025», που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Μαΐου 2025 στο Εκθεσιακό Κέντρο Olympia London στη Μεγάλη Βρετανία. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση με το Εθνικό περίπτερο και την εν λόγω επιχειρηματική αποστολή πλαισίωσαν 8 οινοποιεία.

-          PLMA “World of Private Label” 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο RAI EXHIBITION CENTRE στο Άμστερνταμ στις 20-21 Μαΐου 2025. Η συμμετοχή οργανώθηκε σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα εξωστρέφειας Enterprise Greece, ενισχύοντας τη διεθνή προβολή της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αγροδιατροφικής παραγωγής της Περιφέρειας. Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν 5 επιχειρήσεις από διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς των τροφίμων και ποτών.

-          «HORECA 2025», που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2025 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, οργάνωσε ομαδικό περίπτερο όπου 16 επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες παρουσίασαν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους.

-          «EXPOTROF 2025», που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αττική, από 1 έως τις 3 Φεβρουαρίου 2025. Στο ομαδικό περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν 17 επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας.

-          «Gulfood 2025», που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2025 στον Εκθεσιακό χώρο World Trade Centre, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece οργάνωσε την επιχειρηματική αποστολή 6 επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας που συμμετείχαν στο Εθνικό Περίπτερο.

-          «FOOD EXPO 2025», που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου στο Metropolitan Expo. Με 42 επιχειρήσεις στο περίπτερο της Περιφέρειας και 12 ακόμη συμμετοχές με ανεξάρτητα περίπτερα, η Στερεά Ελλάδα κατέγραψε ρεκόρ παρουσίας στην κορυφαία αυτή έκθεση τροφίμων και ποτών και επιβεβαίωσε τη δυναμική της στον εγχώριο και διεθνή αγροδιατροφικό τομέα.

-          «Οινόραμα 2025», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου 2025 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της στήριξης της οινικής παραγωγής, η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε), επιδότησε μέρος του κόστους συμμετοχής των 21 οινοποιείων που συμμετείχαν στην έκθεση, ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους και τη δυνατότητα προώθησης των προϊόντων τους σε νέες αγορές.

-          «Gulfood 2025», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως και τις 21 Φεβρουαρίου 2025, στον Εκθεσιακό χώρο World Trade Center, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece, οργάνωσε και συντόνισε την επιχειρηματική αποστολή των 6 επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συμμετείχαν στο Εθνικό Περίπτερο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να προβάλλουν τα μοναδικά προϊόντα τους σε μία σημαντική αγορά.

-          «ANUGA 2025», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση με το Εθνικό περίπτερο της Ελλάδος, το οποίο επιμελήθηκε ως φορέας εξωστρέφειας η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece). Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε τη συμμετοχή 10 επιχειρήσεων δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τα μοναδικά τοπικά τους προϊόντα στη διεθνή αγορά και τη δυνατότητα άμεσων επαφών B2B με αγοραστές και διεθνή δίκτυα διανομής.

-          «ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2025», που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως και τις 12 Οκτωβρίου 2025 στο εκθεσιακό κέντρο “METROPOLITAN EXPO” στην Αττική. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιδότησε τη συμμετοχή 11 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ενεργά στον τομέα των δομικών υλικών και στον κατασκευαστικό κλάδο.

-          «Private Label PLMA», που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου. Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον τομέα ιδιωτικής ετικέτας στις ΗΠΑ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε με το Εθνικό περίπτερο της Ελλάδος, το οποίο επιμελήθηκε ως φορέας εξωστρέφειας η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), προβάλλοντας την ποιότητα και την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής. Στην αποστολή συμμετείχαν τέσσερις δυναμικές επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας από τον κλάδο των τροφίμων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης πραγματοποίησε συναντήσεις με την Γενική Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Σικάγο Αναστασία Ζωγράφου, καθώς και με τον Πρόξενο Μανώλη Καμπουράκη.

-          «Big 5 Global», που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2025, για 46η συνεχόμενη χρονιά, στο εκθεσιακό κέντρο Dubai World Trade Centre, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση για τον κλάδο των δομικών υλικών και των κατασκευών στη Μέση Ανατολή.

-          «16ο Φεστιβάλ Μελιού και προϊόντων Μέλισσας», που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Περιστερίου από τις 5 έως 7 Δεκεμβρίου 2025. Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν 14 παραγωγοί, παρουσιάζοντας μοναδικές ποικιλίες μελιού που βασίζονται στην πλούσια βιοποικιλότητα και την παραδοσιακή μελισσοκομία.

Ø  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε οργανωμένα και δυναμικά στην 89η ΔΕΘ, παρουσιάζοντας στο ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό περίπτερο:

-       Τα άλματα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μέσα από οδικά, λιμενικά και άλλα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν ή είναι υπό κατασκευή.

-       Τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τα εκτελούμενα έργα και δράσεις στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού, της Αγροδιατροφής και της Επιχειρηματικότητας.

Ø  Διοργάνωση έντεκα Φεστιβάλ Γαστρονομίας τοπικών προϊόντων «Στερεά Ελλάδα – Πάρε μια Γεύση» σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε Θήβα, Χαλκίδα, Στενή, Λουτρά Αιδηψού, Κάρυστο, Στυλίδα, Άμφισσα, Αταλάντη, Λαμία, Λιβαδειά και Καρπενήσι, δίνοντας έμφαση στη στήριξη των μικρών παραγωγών, την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και τη διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με την τοπική οικονομία. Συνολικά στις διοργανώσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 130 παραγωγοί, παρουσιάζοντας τον πλούτο της τοπικής παραγωγής και τις γαστρονομικές παραδόσεις κάθε περιοχής. Κατά τη διάρκεια των Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν και μαγειρικές επιδείξεις με σκοπό τη σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τη γαστρονομία της κάθε περιοχής.

Συνολικά, το 2025 συμμετείχαν στις δράσεις εξωστρέφειας συνολικά 356 επιχειρήσεις, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική της στερεοελλαδίτικης παραγωγής και τη συστηματική προσπάθεια για διεύρυνση της παρουσίας της σε νέες αγορές, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. 

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και σύνδεσης της εκπαίδευσης με την πραγματική οικονομία, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Στερεά Ελλάδα: Τα Τεχνικά Επαγγέλματα – η Βάση του Μέλλοντος», σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, και τη ΓΣΕΒΕΕ με τη συμμετοχή μαθητών ΕΠΑ.Λ., εκπαιδευτικών, επαγγελματικών φορέων, συνδέσμων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η δράση αυτή ανέδειξε τη σημασία των τεχνικών επαγγελμάτων για τη μελλοντική αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας και τη δημιουργία νέων επαγγελματικών ευκαιριών για τη νέα γενιά. 

Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία υλοποίησε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα σε συνεργασία με εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς. Παράλληλα συμμετείχε σε εκθέσεις, προβάλλοντας τα προϊόντα των επιχειρήσεων- μελών της.

Μεταξύ αυτών:

·         το έργο UNICGRAPES, στο πλαίσιο του Υπομέτρου 16.1–16.2 του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014-2020, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αμπελοοινικού κλάδου,

·         και το ευρωπαϊκό έργο AGRILEARN, χρηματοδοτούμενο από το ERASMUS+, που στοχεύει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής γεωργίας μέσω έξυπνων και ψηφιακών πρακτικών.

Παράλληλα, αναπτύχθηκαν σημαντικά ψηφιακά εργαλεία, όπως:

·         το portal Agrifoodcentralgreece.gr για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των μελών,

·         η πρωτοβουλία Taste Central Greece για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης,

·         και η πύλη Agora Central Greece για την εταιρική προβολή και παρουσίαση επιχειρήσεων. Μάλιστα, στους πρώτους οκτώ μήνες λειτουργίας της, στην πλατφόρμα εγγράφηκαν 150 επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου.

Εκπαίδευση, συνέδρια και μεταφορά γνώσης 

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ερευνητικές συνεδρίες σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται:

·         στις εκδηλώσεις για τα εκλεκτά κρασιά της Στερεάς Ελλάδας σε Χαλκίδα και Θήβα,

·         στην εκδήλωση για τα οφέλη της έξυπνης γεωργίας,

·         στα ερευνητικά συνέδρια σε Ολλανδία και Κύπρο,

·         καθώς και στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του AGRILEARN, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 200 αγρότες και παραγωγοί.

Οι θεματικές του προγράμματος περιλάμβαναν την έξυπνη γεωργία, τη γεωργία ακριβείας, τις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, την κλιματική αλλαγή, την ανταλλαγή γνώσεων και την υποστήριξη της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε σχετικά:

«Το 2025 ήταν μια χρονιά ουσίας, εξωστρέφειας και μετρήσιμου αποτελέσματος για τη Στερεά Ελλάδα. Εργαστήκαμε με σχέδιο για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας, να ανοίξουμε νέους δρόμους για τα τοπικά προϊόντα, να ενισχύσουμε την καινοτομία και να φέρουμε τις υπηρεσίες μας πιο κοντά στον πολίτη και τον επαγγελματία. Η συμμετοχή 356 επιχειρήσεων στις δράσεις εξωστρέφειας αποδεικνύει ότι η Στερεά Ελλάδα διαθέτει παραγωγικές δυνάμεις με ποιότητα, αντοχή και ισχυρή προοπτική. Από τις διεθνείς εκθέσεις και τις επιχειρηματικές αποστολές, μέχρι τα φεστιβάλ γαστρονομίας και τα ψηφιακά εργαλεία στήριξης της αγοράς, χτίζουμε βήμα-βήμα ένα πιο σύγχρονο και ανταγωνιστικό παραγωγικό μοντέλο.

Παράλληλα, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εύρυθμη οργάνωση της αγοράς και τη στήριξη του υπαίθριου εμπορίου, προχωρώντας σε προκηρύξεις και διαδικασίες για τη χορήγηση θέσεων δραστηριοποίησης και αδειών σε λαϊκές αγορές, καθώς και στην ανανέωση αδειών πλανοδίου εμπορίου, εξασφαλίζοντας ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο.

Παράλληλα, επενδύουμε συστηματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στη διαφάνεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων. Η ανάπτυξη για εμάς είναι μια καθημερινή, οργανωμένη προσπάθεια με κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Στόχος μας είναι μια Περιφέρεια πιο παραγωγική, πιο ανταγωνιστική και πιο αποτελεσματική για όλους. Συνεχίζουμε με σχέδιο, συνέπεια και συνεργασίες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages