Ξεκινά η διανομή τους μέσω των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάς παρέλαβαν σήμερα, Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026, 25 απινιδωτές, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα.
Η υλοποίηση της θεματικής δράσης: «Αγορά και χορήγηση απινιδωτών για κάλυψη ελλείψεων στα επαρχιακά γήπεδα» έγινε σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χρήστο – Δημήτριο Γεωργίου και με τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.
Είχε προηγηθεί συνεργασία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αθλητισμού Ηλία Καλτσά με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες σε απινιδωτές.
Η συνολική δαπάνη για την αγορά 25 απινιδωτών έφθασε στις 21.730 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και η διανομή τους ξεκινά άμεσα, σε συνεργασία και πάλι με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Αναμένεται επίσης να διεξαχθούν ειδικά σεμινάρια, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την ορθή χρήση τους και γενικότερα για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Με αφορμή την παραλαβή του υλικού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παραλάβαμε 25 απινιδωτές τους οποίους θα διανείμουμε σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε απρόοπτα και κακές στιγμές! Θέλουμε όλοι -αθλητές και θεατές- να νιώθουν και να είναι ασφαλείς όταν βρίσκονται στο γήπεδο! Για να το πετύχουμε προχωρούμε και σε σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών και καλής χρήσης των απινιδωτών. Συνεργαζόμαστε με τις ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων από όλη τη Στερεά Ελλάδα, προκειμένου να καταγράψουμε τις ανάγκες, αλλά και για τη διάθεση των απινιδωτών ανά περιοχή και αθλητική εγκατάσταση».
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάς τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά παραλάβαμε σήμερα 25 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, προκειμένου να καλύψουμε ελλείψεις που υπάρχουν στα γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Με τη βοήθεια των Ενώσεων ποδοσφαιρικών Σωματείων προχωρήσαμε σε χαρτογράφηση των ελλείψεων αυτών και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στην διανομή τους και στους 5 Νομούς της Περιφέρειας μας. Στεκόμαστε πάντα δίπλα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με πρώτο μας μέλημα την ασφάλεια των αθλητών!»







Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου