Αγιασμός για την Έναρξη του Νέου Δικαστικού Έτους από τον Επίσκοπο Σκοπέλου στα Δικαστήρια Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αγιασμός για την Έναρξη του Νέου Δικαστικού Έτους από τον Επίσκοπο Σκοπέλου στα Δικαστήρια Χαλκίδος

Αγιασμός για την Έναρξη του Νέου Δικαστικού Έτους από τον Επίσκοπο Σκοπέλου στα Δικαστήρια Χαλκίδος 

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025, στην κεντρική αίθουσα των δικαστηρίων Χαλκίδος, έλαβε χώρα ο Αγιασμός του νέου δικαστικού έτους, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο. 

Παριστάμενοι ήταν ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου των Δικαστικών υπαλλήλων, κ. Γεώργιος Μπύρωσης και οι Δικαστικοί Υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Χαλκίδος, η Πρόεδρος Εφετών, Προϊσταμένη του Εφετείου Εύβοιας, κ. Σταματία Τρικκαλίδη και οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί Ευβοίας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδος, κ. Δημήτριος Γκίκας και Δικηγόροι-μέλη του Συλλόγου και τα μέλη του Δ.Σ. του ΛΕΑΔΧΑ. 

Λίγο πριν την απόλυση, ο Θεοφιλέστατος κ. Νικόδημος, ευχόμενος προς τους παρισταμένους, ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι μόνο νομική ορολογία, αλλά χαρακτηριστικό του Θεού. Επίσης, παρακάλεσε τους Δικαστές να βλέπουν τον άνθρωπο πίσω από τον φάκελο του δικαζομένου και υπενθύμισε ότι ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει, «ο δικαστής στα χέρια του δεν κρατάει σπαθί, κρατάει ψυχή, με πρώτη την δική του». Τέλος, ευχήθηκε, για όλους, η Δικαιοσύνη να γίνεται σημείο ελπίδας και σωτηρίας. 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages