Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μαζί με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α’ θμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Βελή.
Κατά τη συνάντηση, τα μέλη του Συλλόγου έθεσαν ζητήματα που αφορούσαν σε συντηρήσεις και κτιριακά ζητήματα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, την απόδοση επιχορηγήσεων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, επισκευές και ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, τη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής και προτεραιοποίηση αναγκών των σχολικών μονάδων, την πορεία του έργου ανέγερσης του 26ου Δημοτικού σχολείου, τις σχολικές καθαρίστριες και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε πλήρους απασχόλησης και τον κίνδυνο εξώσεων 2 Νηπιαγωγείων.
Σχετικά με όλα τα ανωτέρω ζητήματα, η Δήμαρχος ενημέρωσε τα εξής:
Όσον αφορά σε επισκευές και εργασίες:
Έχουν γίνει εργασίες σε 52 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία του Δήμου, καθώς και εργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
Έχουν υποβληθεί προτάσεις στο πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα», για την κατασκευή του 2ου Νηπιαγωγείου Δροσιάς και του 29ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, για την αναβάθμιση αύλειων χώρων με φυτεύσεις και βιοκλιματικά υλικά σε σχολεία, καθώς και για την ενεργειακή αναβάθμιση του 20ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας
Δημοπρατείται προμήθεια και συντήρηση μέσων πυροπροστασίας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»
Συντάσσεται μελέτη για την αναβάθμιση της πυρασφάλειας και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, για χρηματοδότηση από το Β.Α.Α.
Έχει δημοπρατηθεί έργο 1.200.000 ευρώ, με πόρους του Δήμου, για εργασίες σε σχολεία
Όσον αφορά στο 26ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας:
Συνεχίζεται κανονικά η κατασκευή του, με κατεύθυνση να ολοκληρωθεί το έργο εντός του 2026
Όσον αφορά στις σχολικές καθαρίστριες:
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι συμβάσεις θα τροποποιηθούν από 3ωρες σε 6ωρες
Για τη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής, τις επιχορηγήσεις για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την προτεραιοποίηση των αναγκών τους:
Όλα θα πραγματοποιηθούν κανονικά και ήδη γίνονται διαδικασίες
Σχετικά με τον κίνδυνο έξωσης 2 Νηπιαγωγείων:
Οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των σχολείων
Στο τέλος της συνάντησης, η Δήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος θεωρεί συνεργάτη του τον Σύλλογο και θα συνεχίσει να είναι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, ενώ πρότεινε, ειδικά για τα Νηπιαγωγεία, να δουν από κοινού το θέμα σε επόμενη συνάντηση εργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου