Τοπικά προϊόντα, πολιτισμός και γαστρονομία στην καρδιά της Αιδηψού. Στερεά Ελλάδα – Πάρε μια Γεύση στην Αιδηψό!
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 1η και 2η Αυγούστου στην Αιδηψό το Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Στερεά Ελλάδα – Πάρε μια Γεύση», μια διοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα τοπικά προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας και οι άνθρωποι που τα παράγουν. Δεκαεπτά παραγωγοί από την Περιφέρεια συμμετείχαν με αυθεντικά προϊόντα, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να τα γνωρίσουν και να τα δοκιμάσουν.
Ξεχωριστή θέση στο Φεστιβάλ είχαν οι μαγειρικές παρουσιάσεις, υπό την καθοδήγηση της Everyday chef Ελισάβετ Κοντοκώστα. Γυναίκες από τους πολιτιστικούς συλλόγους Καστανιώτισσας, Κοκκινομηλιάς και Γιάλτρων αξιοποίησαν προϊόντα των εκθετών και παρουσίασαν παραδοσιακές συνταγές της περιοχής, μετατρέποντας τη γαστρονομία σε ζωντανή εμπειρία. Το Φεστιβάλ πλαισίωσαν με παραδοσιακή μουσική και χορούς τα μέλη του Χορευτικού Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αιδηψού, δίνοντας ρυθμό και τοπικό χρώμα στην εκδήλωση.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε και συμβολική απονομή τιμητικών πλακετών στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ταξιάρχη και τον Αγροτικό Ελαιοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Ροβιών, ως αναγνώριση της πολυετούς συμβολής τους στην ανάδειξη της αγροδιατροφής και της ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας. Το κοινό αγκάλιασε τη διοργάνωση, συμμετείχε ενεργά στις δράσεις και ανανέωσε το ραντεβού του για την επόμενη φορά πάντα με οδηγό την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα, των τοπικών προϊόντων και της πολιτιστικής μας ταυτότητας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε: «Κάθε τέτοια διοργάνωση έχει για εμάς έναν διπλό στόχο: από τη μία, να αναδείξει τον πρωτογενή τομέα και να στηρίξει τους παραγωγούς μας και από την άλλη να ενισχύσει τη θέση των τοπικών προϊόντων στην αγορά, να φέρει κοντά τους ανθρώπους της παραγωγής με την κοινωνία και τους επισκέπτες κάθε τόπου. Ευχαριστούμε τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και έδωσαν ψυχή σε αυτή τη γιορτή του τόπου μας. Επιθυμούμε τα προϊόντα της Στερεάς να γίνουν γνωστά σε όλη την Ελλάδα, να μπουν στην καθημερινότητα, στο πιάτο μας, και στη συνείδηση του καταναλωτή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου