Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση - Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση - Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Προς
Την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η παράταξη Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση – Απόστολος Γκλέτσος ζητά την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

1.      Αλλαγή έδρας του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Χαλκίδα λόγω των μεγάλων και καταστοφικών πυρκαγιών στην περιοχή (δια περιφοράς Περιφερειακό Συμβούλιο που θα προηγηθεί του 2ου)

2.      Ενημέρωση και αποτίμηση της διαχείρισης της αντιπυρικής περιόδου 2025 στην Εύβοια (και σε όλη την ΠΣτΕ), με αφορμή τη φωτιά στον Πισσώνα.

Η πρόσφατη πυρκαγιά στον Πισσώνα αναδεικνύει τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας, ειδικά ενόψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται τον Αύγουστο (ισχυρά μελτέμια και υψηλές θερμοκρασίες), οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για την αντιπυρική περίοδο 2025 για την Εύβοια (και την υπόλοιπη ΠΣτΕ) παρά τις αυξημένες ανάγκες και τους κινδύνους που υπάρχουν.

Επιπλέον, τονίζουμε ότι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα πρέπει να πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα και μάλιστα την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, την πρωτεύουσα και κέντρο της Εύβοιας, όπου βρίσκεται η καρδιά του προβλήματος και οι πολίτες που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην ενημέρωση. 

Ζητούμε:

  1. Αναλυτική και πλήρη ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους φορείς για τα μέτρα πρόληψης, τις αντιπυρικές ζώνες, τα έργα αναδάσωσης, τις επιχειρησιακές ετοιμότητες και τον συντονισμό πολιτικής προστασίας στην Εύβοια (και σε όλη την ΠΣτΕ).
  2. Αποτίμηση της διαχείρισης της πρόσφατης πυρκαγιάς στον Πισσώνα, με πλήρη διαφάνεια στα διαθέσιμα στοιχεία και πρωτόκολλα.
  3. Λήψη αποφάσεων για ενίσχυση και βελτίωση των μέτρων πολιτικής προστασίας, ώστε να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα.
  4. Να διασφαλιστεί η άμεση και συστηματική ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των πολιτών σε όλες τις πληγείσες περιοχές, ώστε να μη μένει καμία περιοχή εκτός ουσιαστικής και δημόσιας ενημέρωσης.

Η Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση – Απόστολος Γκλέτσος επισημαίνει ότι η σοβαρότητα των πυρκαγιών απαιτεί υπευθυνότητα, διαφάνεια και άμεση λογοδοσία από τη διοίκηση.

Στη συνεδρίαση ζητούμε να κληθούν, να μας ενημερώσουν και να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων για την εφαρμογή ενός σχεδίου πυροπροστασίας της Εύβοιας:

1.      Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας

2.      Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

3.      Ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, κος
Καραμπέτσος Κωνσταντίνος (σύμφωνα με τι υποχρεώσεις του που απορρέουν από τον ν.4623/2019, άρθρο 93 )

4.      Ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ευβοίας κος. Κωνσταντίνος Γίγας

5.      Ο Δασάρχης Χαλκίδας 

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση της Προέδρου και την προκήρυξη της συνεδρίασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages